Ziare.com

Fermele ecologice cu bani de la UE merg bine

Marti, 05 Mai 2009, ora 09:15

   

Fermele ecologice cu bani de la UE merg bine
Agricultura ecologica pare sa fie o solutie convenabila de a incepe o afacere moderna, pe timp de criza, pe bani europeni.

Pentru transformarea unei ferme vegetale clasice ai nevoie de 600.000 de euro, iar UE acopera jumatate din costurile de utilare a unei plantatii bio.

"Pretul produselor cerealiere ecologice este cu 30% mai mare decat al celor obtinute in agricultura clasica", a declarat Felix Lucutar, managing partner in cadrul Agriculture Capital&Engineering, pentru
Adevarul.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Cererea pentru materie prima eco a statelor din Vest pe pietele rasaritene a inceput sa creasca semnificativ in ultimii ani, iar investitia poate fi recuperata in cinci ani.

Pentru a avea o ferma vegetala complet echipata cu utilaje specializate in agricultura ecologica, sprijinul nerambursabil de la Uniunea Europeana poate acoperi jumatate din valoarea eligibila a cheltuielilor, dar nu mai mult de un milion de euro.

Cei interesati pot fi atat persoane fizice autorizate, intreprinderi individuali, cat su societati comerciale.

Costul echipamentelor necesare sustinerii unei suprafete de 500 de hectare de plantatie este de minimum 600.000 de euro. Banii europeni pot finanta achizitiile de tractoare, de combine, de utilaje agricole tractate si semipurtate sau de mijloace de transport specializate.

Costurile investitionale pentru organizarea unei ferme vegetale ecologice nu difera foarte mult fata de cele aferente uneia clasice. In schimb, costurile operationale cresc semnificativ.

Din vanzarea produselor si acoperirea costurilor se va obtine un profit net anual de aproximativ 350.000 de lei, adica 80.000 de euro. Investitia, cofinantata de Uniunea Europeana in proportie de 50%, va putea fi recuperata in aproximativ cinci ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3140 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

a avea .....

Merg pe ***, articol publicitar pentru a asigura papica firmelor de consultanta. La coruptia din Romanica chiar si daca ai obtine banii UE, statul te va falimenta prin politica sa sau prin coruptii functionari publici.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor