Firmele lui Viorel Arion (PD-L) au avut sute de contracte pe bani publici

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 21:38
2181 citiri
Firmele lui Viorel Arion (PD-L) au avut sute de contracte pe bani publici
Foto: Adevarul

Trei dintre firmele la care deputatul PD-L de Hunedoara Viorel Arion are peste 50% din actiuni au derulat 260 de contracte finantate cu bani de la bugetul public, in ultimii 12 ani.

Multe dintre contracte au fost obtinute prin negociere directa si legate de institutii publice conduse de catre colegi de partid, fiind incheiate in euro, dolari sau lei.

Unele contracte au fost incheiate pe perioada nedeterminata si sunt in derulare, noteaza Gandul, care citeaza agentia Mediafax.

Potrivit ultimei declaratii de interese, Viorel Arion, care se afla la al doilea mandat in Parlamentul Romaniei, este actionar la sapte firme.

Potrivit sursei citate, firma SC Comser SRL Hunedoara, la care Arion este asociat si care vinde si asigura intretinerea calculatoarelor si a componentelor IT, a incheiat cele mai multe contracte din bani publici.

Astfel, in ultimii 12 ani, Comser a derulat 176 de contracte cu Directia Silvica Hunedoara, Directia de Sanatate Publica, Directia de Finante, Electrocentrale Mintia, Compania Nationala a Huilei, Minvest, Hidroserv, Hidroelectrica, Agentia de Protectie a Mediului, Directia Generala a Finantelor Publice Hunedoara, Ecosid, Consiliul Judetean, spitale si primarii conduse de edili din tot spectrul politic.

Dintre cele 176 de contracte, doar 11 au fost incheiate inainte ca Arion sa devina parlamentar, in februarie 2004.

Potrivit datelor din declaratia de interese, Viorel Arion detine 69 la suta din actiunile firmei SC Comsertim SA, firma care are sediul in Timisoara si care, la fel ca si Comser, vinde si asigura intretinerea calculatoarelor si a componentelor IT.

Societatea la care este actionar majoritar deputatul PD-L a incheiat 74 de contracte finantate cu bani de la bugetul public, iar dintre acestea 29 sunt legate de bugetul unei singure comune: Peciu Nou din Timis.

Contractele sunt stabilite pe durata a 12 luni, iar platile sunt contractate in euro, dolari sau lei. Toate cele 74 de contracte au fost incheiate in perioada de cand Arion este deputat, dintre care 60 de contracte prin negociere directa.

Cea de-a treia firma unde Arion detine peste 50 la suta dintre actiuni si are contracte cu institutii ale statului se numeste SC Rom Consult SRL, activeaza in domeniul publicitate media, iar in ultimii doi ani a incheiat 15 contracte cu institutii si societati cu capital de stat.

Toate contractele au fost incheiate in perioada in care Arion era deputat. Aceasta firma are contracte printre altele cu 12 primarii, majoritatea cu primari PD-L. Contractele au fost obtinute prin negociere directa pe parcursul anilor 2009-2010, cele mai consistente fiind cele finantate de primariile Ilia si Ribita.

Deputatul Arion sustine ca a fost sincer in declaratia de interese, precizand ca va decide daca ramane in viata politica sau daca va trece "in lumea afacerilor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#firma deputat PDL, #contracte pe bani publici , #firma