Firmele mici se organizeaza pe Facebook pentru a se salva. Initiativa care le pune fortele in comun a inceput la Oradea

Luni, 16 Martie 2020, ora 15:45
15336 citiri
Firmele mici se organizeaza pe Facebook pentru a se salva. Initiativa care le pune fortele in comun a inceput la Oradea

Firmele mici sunt in pericol din cauza scaderii economice bruste cauzate de pandemia de coronavirus.

In timp ce companiile au deja cereri si propuneri pentru ca statul sa le sprijine, unele dintre ele au luat initiativa si individual si au creat un grup de Facebook in care IMM-urile pot vinde si cumpara unele de la altele, pot face aliante pentru a-si maximiza sansele de supravietuire si pot gasi idei pentru a se adapta noii situatii.

Grupul se numeste "Stronger Together - Saving Our Businesses" si e initiativa antreprenoarei din Oradea Alina Georgiu, care are afaceri in IT (unde e CEO-ul unei companii cu 20 de angajati), in domeniul produselor pentru sanatate si in cel al coaching-ului. In doar cateva ore de la creare, in el se inscrisesera deja aproape 500 de antreprenori.

Citeste cele mai noi informatii despre coronavirus

"Criza coronavirus inseamna si o criza economica. Firmele mici sunt cele mai expuse pentru ca nu au nici forta celor mari, nici resursele lor financiare. M-am gandit sa creez acest grup pentru a ajuta atat afacerile mele cat si pe ale altora. Cu ce e diferit de a-ti face reclama pe Internet?

E ca diferenta intre a sta online si a astepta sa te invite cineva in oras si a merge la o petrecere unde poti intalni direct alte persoane. Stim precis de ce suntem aici si stim ca ne putem ajuta unii pe altii. In plus, cred ca grupurile de Facebook sunt un mediu mai bun pentru cooperare si pentru comunicare tintita in momente de criza.

Ce poti gasi aici? In primul rand, poti anunta despre bunurile si serviciile pe care le oferi si poti vedea ce ofera alte companii. E atat interes propriu cat si solidaritate.

In al doilea, se pot face aliante si asocieri intre companii. Poate nu aveai nevoie de ele inainte, cand economia crestea accelerat, acum e mai bine sa pui resursele in comun.

In al treilea rand, poti gasi aici idei care sa te ajute sa supravietuiesti acestei perioade", a declarat Georgiu pentru Ziare.com.

Antreprenoarea spune ca deja a primit 2 comenzi pentru firma ei de IT datorita acestui grup, la cateva ore dupa lansare. De asemenea, a primit si intrebari de la oameni care credeau ca e nevoie sa plateasca pentru a-si pune anunturile acolo.

"Tot ce se intampla in grup e absolut gratuit, e doar o alta cale de a ajunge la oameni, dar si de a combina interesul direct cu solidaritatea. Ne ajutam unii pe altii", spune Georgiu.

"Am fost placut surprinsa sa vad cat de receptivi au fost oamenii la aceasta idee, de a ne salva afacerile impreuna. M-as bucura sa vad si alte initiative asemanatoare care sa ajute IMM-urile, chiar e nevoie in perioada asta", a adaugat antreprenoarea din Oradea.

Citeste si:
Nicușor Dan explică de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Bucureștiului în seara precedentă grevei STB: ”Se făcuse târziu”
Nicușor Dan explică de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Bucureștiului în seara precedentă grevei STB: ”Se făcuse târziu”
Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a explicat de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Alexandra Văcaru în seara precedentă grevei STB. Nicușor Dan susține că i-a văzut apelul,...
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a fost chemată la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), vineri dimineață, 21 ianuarie. ”Discuțiile” cu procurorii DNA au...