Firmele vor plati in continuare taxa radio-TV

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 14:08
3175 citiri
Firmele vor plati in continuare taxa radio-TV

Comisia de cultura, arte si mass-media a Camerei Deputatilor a respins, miercuri, o propunere legislativa a senatorului PD-L Iulian Urban, conform careia persoanele juridice pot fi scutite de la plata acestei taxe daca declara, pe proprie raspundere, ca nu detin aparate radio sau TV.

Vicepresedintele Comisiei, Victor Socaciu (PSD), s-a opus ferm introducerii acestei masuri argumentand prin faptul ca nivelul taxei este cel mai redus din toata Europa, de 10 ori mai mica decat penultimul loc, iar acest lucru influenteaza negativ activitatea posturilor publice de radio si televiziune.

Socaciu a invocat si faptul ca 60% din potentialii platitori ai taxei sunt scutiti. "Propunerea ar duce si mai mult la diminuarea posibilitatii TVR de a supravietui", a spus Socaciu in cadrul dezbaterilor din comisie.

Un alt pesedist, Madalin Voicu, a spus ca s-ar impune poate cresterea nivelului taxei, dar numai in conditiile in care ar creste calitatea emisiunilor oferite de SRR si SRTv.

"Problema este ca Televiziunea Romana este plina de naftalina si din acest motiv devine iritanta obligatia de a plati taxa. Aceasta nu ar trebui eliminata deocamdata, dar TVR merge prost", a spus Madalin Voicu.

Presedinta Comisiei, Raluca Turcan (PD-L) a apreciat ca, pe fond, initiativa lui Urban este corecta, dar este prematura si pripita.

Ea a sustinut ca, in prealabil, este necesara evaluarea rapoartelor de activitate ale celor doua institutii, o analiza de la societatile de colectare a taxei, precum si adoptarea unei noi legi-cadru de functionare a SRTv.

La propunerea lui Turcan, Comisia a intocmit un raport de respingere a proiectului de lege, cu precizarea ca va solicita comisiei similare de la Senat ca dezbaterea proiectului sa fie amanata pana cand va exista o noua lege-cadru de functionare si organizare a televiziunii publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#taxa radio televiziune, #comisie Camera Deputatilor , #firma