Ford reduce numarul masinilor produse la Craiova

Luni, 16 Martie 2009, ora 22:54
1604 citiri
Ford reduce numarul masinilor produse la Craiova

Ford Europa a anuntat luni ca, din cauza declinului pietei auto, a decis sa reduca numarul de unitati produse in Germania si Spania, dar si numarul celor de la uzina din Craiova, reafirmandu-si angajamentul de productie la fabrica din Romania.

"Diminuarea capacitatii, reducerea costurilor si asigurarea planurilor noastre viitoare de productie sunt actiuni esentiale pentru Ford Europa pentru a sustine o afacere viabila in viitor", a spus presedintele si directorul general al Ford Europa, John Fleming.

"Am luat deja o serie de masuri, dar cum piata continua sa scada substantial, vom lua acum masuri suplimentare necesare", a completat acesta.

Potrivit Ford Europa, actiunile anuntate luni au impact in primul rand asupra fabricilor de productie Ford din Germania si Spania, precum si asupra noii uzine de la Craiova.

Incepand cu 1 mai, fabrica din Valencia, Spania, va trece la un model de lucru in doua schimburi. Se continua discutiile cu toate partile implicate cu privire la modalitatea de a administra forta de munca in surplus, pe termen scurt. Pe termen mai lung, optiunea intre modelul in doua schimburi si cel in trei schimburi va depinde de cererea pietei.

Productia curenta de Ford Fiesta va continua la Valencia si productia de Ford Focus va fi inlocuita cu productia noii generatii de Ford C-MAX.

In plus, in cursul acestui an, la fabrica din Valencia va incepe productia unei noi versiuni a motorului Ford EcoBoost de 2.0-litri benzina.

La fabrica Saarlouis din Germania, Ford mentine planul prin care uzina functioneaza la capacitate redusa. Nivelul actual al fortei de munca va fi analizat in mod regulat pentru stabilirea sustenabilitatii sale.

Saarlouis se confirma a fi principalul centru de productie pentru toate variantele noii generatii Ford Focus. Modelele actuale Ford Kuga si Ford C-MAX nu vor fi mai fi produse la fabrica din Saarlouis.

Fabricile de motoare din Craiova si Koln vor produce un nou motor avansat EcoBoost pe benzina, de mica capacitate. Ford a confirmat de asemenea ca analizeaza oportunitatea unei alte surse de productie in Europa pentru o versiune a urmatoarei generatii Ford Focus si aceasta analiza va fi finalizata in viitorul apropiat.

In data de 10 martie 2008, plenul Camerei Deputatilor a aprobat OUG prin care statul roman acorda un ajutor de stat pentru uzina americana Ford, in valoare de 143 de milioane euro, in perioada 2008-2012, ce are ca obiectiv dezvoltarea regionala, Camera Deputatilor fiind camera decizionala.

Ford a achizitionat fabrica de la Craiova in martie 2008 si prin contractul de privatizare s-a angajat sa investeasca in Romania 675 de milioane de euro pana la sfarsitul anului 2012 si sa creasca numarul locurilor de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Ford Craiova productie, #reducere productie Ford , #firma