Fostul sef al RBS si-a redus pensia cu 235.000 de euro

Joi, 18 Iunie 2009, ora 19:20
1043 citiri
Fostul sef al RBS si-a redus pensia cu 235.000 de euro
foto: The Telegraph

Fred Goodwin, fostul presedinte al Royal Bank of Scotland, a fost de acord sa-i fie micsorata pensia anuala cu 235.000 de euro, dupa ce banca a amenintat ca il da in judecata.

Goodwin acceptase deja o reducere a pensiei sale de 825.000 de euro pe an, prin retragerea a 3,17 milioane de euro din fondul sau de pensii, potrivit BBC.

Dupa toate reducerile suportate, Goodwin va primi in continuare o pensie anuala de peste 400.000 de euro, adica mult mai mult decat ar fi meritat, spun autoritatile britanice.

La finalul unui mandat dezastruos care a adus RBS in pragul falimentului, Goodwin a reusit sa ajunga la o intelegere cu banca prin care a obtinut pensia de 825.000 de euro desi pentru ca s-a pensionat mai devreme, la doar 50 de ani, ar fi trebuit sa incaseze mai putin de jumatate.

Fostul presedinte a fost cel care a planificat cumpararea bancii olandeze ABN Amro in 2008, tranzactie ce s-a aflat la originea unor pierderi record, de 27 miliarde euro.

"Decizia de a returna o parte din pensia imensa pe care o primeste nu-i va ajuta cu nimic pe mile de angajati care si-au pierdut slujbele la RBS", spune liderul sindical Rob MacGregor.

RBS a anuntat disponibilizarea a 9.000 de angajati in aprilie, dupa ce a inregistrat cea mai mare pierdere din isoria Marii Britanii.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#pensie Goodwin RBS, #colaps RBS concedieri , #firma