Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

IAR Ghimbav, scoasa din nou la privatizare

Joi, 04 Iunie 2009, ora 11:58
1384 citiri
IAR Ghimbav, scoasa din nou la privatizare

Societatea IAR Ghimbav va fi scoasa, din nou, la privatizare, a anuntat, miercuri, directorul Directiei de Aparare a Ministerului Economiei, Aurel Cazacu.

De aceasta data, se va pune insa accent pe calitate si nu pe fondurile atrase la bugetul de stat, iar privatizarea s-ar putea incheia pana in lunile octombrie-noiembrie, informeaza The Money Channel.

"Problema privatizarii trebuie sa fie abordata si in plan calitativ. Exista doar interestul sa aducem bani la bugetul de stat, ci si sa pastram locurile de munca", este de parere Aurel Cazacu.

Pentru ca IAR Ghimbav se afla intr-o asociere cu Eurocopter, se pune problema daca si alte companii vor fi interesate de privatizare.

Eurocopter Romania ar putea insa sa nu fie supusa privatizarii. Desi societatea si-a diminuat cifra de afaceri, ea se descurca inca bine, conform declaratiei directorului general, Jean Louis Mascle.

"Cand am vorbit de lista de comenzi, nu am spus ca cele 54 de milioane se vor traduce in cifra de afaceri, ci in cifra de vanzari. O parte din aceste comenzi va fi realizata si in 2010. In 2009 ne gandim la o cifra de afaceri de aproximativ 24-25 milioane de euro", sustine directorul Eurocopter Romania.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#IAR Ghimbav, #privatizare IAR, #Eurocopter , #firma