Jumatate din locurile de cazare de pe litoral sunt neocupate

Marti, 07 Iulie 2009, ora 15:12
1620 citiri
Jumatate din locurile de cazare de pe litoral sunt neocupate
Foto: Arhiva

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin, a declarat, marti, ca au fost inregistrati pe litoral 66.000 de turisti, ceea ce reprezinta un grad de ocupare de 50% a locurilor de cazare din statiuni.

"Capacitatea de cazare a litoralului este de circa 130.000 de locuri", a precizat aceasta.

Cel mai bine la gradul de ocupare sta Mamaia. "Gradul de ocupare al hotelurilor din Mamaia este de 90%. Fiecare hotel are circa 10% din camere necontractate, pentru urgente", a precizat Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.

Bucovala a mai spus ca preturile sunt la acelasi nivel cu cele de anul trecut. Tarifele sunt stabilite pe perioade, inca de la Bursa de turism din 2008.

"Nu am avut nicio crestere de preturi. Unii hotelieri chiar au redus cu 10% tariful de contract si cu 5-10% tariful de receptie", a adaugat acesta.

Bucovala a spus ca reducerile de tarife nu vin pe fondul lipsei de clienti, ci sunt o incercare de a aduce cat mai multi romani la mare, in aceasta perioada de criza. El a spus ca o noapte de cazare la un hotel de trei stele din statiunea Mamaia costa 200 de lei. In pret este inclus micul dejun pentru doua persoane, dar si pretul pentru doua sezlonguri.

In sudul litoralului insa, gradul de ocupare este mult mai mic. Potrivit reprezentantilor municipiului Mangalia, acesta nu depaseste 40-50% in timpul saptamanii, si creste putiun numai in weekend.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#locuri litoral neocupate, #cazare litoral, #turism Marea Neagra , #firma