Loteria, subordonata lui Ponta: Toate contractele vor fi verificate

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 11:46
2264 citiri
Loteria, subordonata lui Ponta: Toate contractele vor fi verificate
Foto: Loteria Romana

Toate contractele Loteriei Romane vor fi verificate, a anuntat sefa Oficiului pentru Jocuri de Noroc, dupa ce compania a intrat, joi, in coordonarea acestei institutii.

"Cu siguranta ce va pot asigura e ca le vom reanaliza, vom analiza toate contractele existente si vom lua toate masurile legale.

Probabil ca mai exista contracte care nu sunt poate atat de avantajoase unei institutii, unei societati comerciale si in sensul asta si cu siguranta le vom analiza si vom solicita modificarea lor", arata Cristinela Odeta Nestor, presedintele Oficiului pentru Jocuri de Noroc, potrivit Digi 24.

Ordonanta prin care Loteria Romana a trecut din subordinea Ministerului de Finante in cea a Oficiului National pentru Jocuri de Noroc a fost publicata, joi, in Monitorul Oficial.

Astfel, Oficiul devine singura institutie din Romania care va coordona jocurile de noroc, iar aceasta va trece in subordinea directa a premierului.

Potrivit CursDeGuvernare, Executivul a apelat la o "inginerie legislativa" pentru a face acest transfer, insa a interpretat eronat o recomandare a Comisiei Europene.

"Ingineria legislativa" prin care premierul devine seful Loteriei Romane

Recomandarea CE se refera exclusiv la jocurile de noroc online, insa aceasta activitate nu intra in sfera de activitate a Loteriei Romane.

Mai mult, autoritatea care ar trebui sa coordoneze activitatea Loteriei Romane ar trebui sa fie independenta, insa Oficiul pentru Jocuri de Noroc se afla in coordonarea premierului.

De asemenea, masura contravine reglementarilor Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) in ceea ce priveste relatiile dintre reglementatori si autoritatile in materie de competitie, ale caror atributii trebuie sa fie complet distincte.

Anul trecut Loteria Romana a avut profit de peste 100 de milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#contracte verificate Loteria Romana, #contracte Loteria Romana , #firma