Ziare.com

Marile companii ar putea renunta la investitiile in energia eoliana, in Romania

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 07:52

   

Marile companii ar putea renunta la investitiile in energia eoliana, in Romania
Marile companii energetice din Europa, care au anuntat investitii de miliarde de euro in energia eoliana, ar putea renunta la proiectele anuntate, din cauza limitarii capacitatii sistemului de transport al energiei electrice.

"S-ar putea ca unii dezvoltatori de proiecte energetice din surse regenerabile sa decida se renunte la investitiile din Romania, in conditiile in care capacitatile de transport al electricitatii ar putea sa fie suficiente", a declarat, pentru Ziarul Financiar, Alexandru Valeriu Binig, directorul financiar al diviziei de consultanta in energie si resurse al Deloitte.

Potrivit ultimelor informatii, Transelectrica, societatea nationala de transport al energiei electrice, a primit cereri de racordare la sistemul energetic de aproximativ 14.000 MW, in conditiile in care capacitatea admisa este de circa 3.600 MW.

Binig apreciaza ca regiunea Dobrogei este saturata din punctul de vedere al dezvoltarii de proiecte eoliene, in conditiile in care posibilitatile de export de energie in afara Romaniei sunt extrem de limitate.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2583 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

poftim

cineva e ta m p it e l de tot
sau mai bine inchide centrala nucleara sa faca loc la baieti daastepti eolieni
h o ti din energie sunt ceva de nedescris

 

AI dreptate da,

da numa 10% si anume doar cand bate vantul.
Realitatea este ca sursele alternative scot in evidenta lipsa de rezerve de capacitate in retelele de transport la nivel mondial.
Franta, exportatorul nÂș1 al EU are aceeasi problema.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor