Ziare.com

Numarul firmelor care si-au suspendat activitatea a crescut cu 1094%

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 17:46

   

Numarul firmelor care si-au suspendat activitatea a crescut cu 1094%
Numarul firmelor care si-au suspendat activitatea a crescut in primul semestru al anului cu 1094%, comparativ cu perioada ianuarie - iunie 2008, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Potrivit ONRC, in perioada ianuarie - iunie 2009 numarul firmelor care si-au suspendat activitatea a crescut cu 73.315, de la 6.698, cat erau in aceeasi perioada a anului trecut, la 80.013.

De asemnea, statistica dizolvarilor voluntare la nivel national arata o crestere a acestora, in primul semestru din 2009, comparativ cu perioada similara a anului trecut, de 351%, de la 1.838 la 8.921 dizolvari voluntare.

In perioada ianuarie - iunie 2009, compartiv cu ianuarie - iunie 2008, radierile voluntare au crescut cu 200,36%, de la 5.965 la 17.914

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Conform ONRC, in perioada analizata, inmatricularile persoanelor fizice au crescut cu 32%, de la 23.256 la 30.715. La data de 30 iunie 2009, la nivel national, exista 1.057.578 de comercianti activi din punct de vedere juridic, din care 329.346 sunt persoane fizice, iar 728.232 sunt persoane juridice.

ONRC precizeaza ca sunt considerate active, din punct de vedere juridic, firmele inregistrate in Registrul Comertului care nu si-au declarat suspendarea activitatii si nu se afla in nici una din starile ce pot duce la pierderea personalitatii juridice.

Din numarul total de firme inregistrate in Registrul Comertului in perioada 1990-30 aprilie 2009, au fost excluse firmele cu suspendare temporara a activitatii, sucursalele fara personalitate juridica, firmele radiate, firmele aflate in dizolvare, lichidare, reorganizare judiciara, faliment sau insolventa.

Sursa: rNews

Articol citit de 1267 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acest fapt arata inca odata....

...ca masura impozitului forfetar a fost necugetata. Aceste firme care s-au inchis ar fi adus si ele ceva la buget dar sa zicem prin absurd ca nu aduceau mai nimic (cum zice Pogea) dar faceau cheltuieli catre alti agenti economici care la rindul lor arfi avut o cifra mai mare de afaceri iar statul ar fi incasat TVA-ul aferent acestui circuit. In sitautia prezenta unii au tras obloanele si Pogea se mira ca nu are bani de ajuns. Ia sa ridice acest impozit sa vada ca imediat ii vaor creste incasarile cu cel putin 10%.

 

Corect!

Dar numai pana la anularea impozitului forfetar. Chiar daca-l anuleaza, parerea mea e ca nu mai obtine nimic, nici macar 10%. Cine s-a fript cu cirba, sufla si-n iaurt. Repornirea, in conditii de criza costa, in multe cazuri trenul a plecat din gara, iar increderea mediului de afaceri, se recastiga greu...

socialistii bolsevici au falimentat microinteprinderile cu impozitul lor

Aceste firme mici chiar daca nu aveau profit sau nu era mare, plateau impozite pe salarii, tva,CAS. FSNistii precum capusele la supt au sperat ca o sa le mulga iar banii sa-i risipeasca pe susanelele lor nenorocite.
Fiti blestemati, fii de naparci comuniste nasite de ilici Ileevici

MAI DA-LE O SUTA NICULE !

TOATE MASURILE FISCALE ALE ACTUALULUI GUVERN SUNT INSPIRATE DE MASURILE ECONOMICE COMUNISTE DIN VREMURILE DE CRIZA...MANDATARII CARE FURAU POPORUL,NOILE MASURI ECONOMICE FINANCIARE ETC..OARE DE CE?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor