Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O companie chineza vrea sa cumpere Opel

Vineri, 22 Mai 2009, ora 12:43
1067 citiri
O companie chineza vrea sa cumpere Opel
Foto: Reuters

O companie din China ar putea fi interesata de achizitionarea diviziilor Opel si Vauxhall de la General Motors.

Compania, al carei nume nu a fost facut public, a trimis o scrisoare catre oficialii GM, la o zi dupa perioada limita pentru oferte, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

"Riscurile sunt uriase. Producatorii chinezi nu sunt destul de mari sau experimentati si le lipsesc tehnolgia si abilitatile de management pentru a cumpara o companie gen Opel", a spus Yu Bing, analist la Ping An Securities, din Shanghai.

GM este in curs de a-si vinde pachetele majoritare de actiuni in diviziile sale din Europa, pregatindu-se, in acelasi timp, pentru a declara falimentul, cel mai probabil pe 1 iunie.

Opel a atras oferte din partea producatorului italian Fiat, a furnizorului auto canadian Magna International si a RHJ International, care detine mai multe active din industria auto.

De altfel, GM a facut un pas inainte in restructurarea sa, dupa ce sindicatul muncitorilor a acceptat reducerea costurilor cu munca si a fost de acord cu noi termeni privind asigurarile de sanatate si pensionare.

Cei 54.000 de muncitori ai companiei se vor pronunta, saptamana viitoare, cu privire la noul acord, care ar oferi GM baza pentru concesii din partea creditorilor, ce ar putea fi primite in procesul de faliment.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#achizitie Opel GM, #companie chineza oferta, #oferta Opel chinezi , #firma