O companie petroliera vinde tot si pleaca din Romania

Joi, 26 Martie 2015, ora 15:36
9105 citiri
O companie petroliera vinde tot si pleaca din Romania
Foto: Sterling Resources

Compania petroliera Sterling Resources a anuntat, joi, incheierea unui acord privind vanzarea intregii sale afaceri din Romania firmei Carlyle International Energy Partners (CIEP), se arata intr-un comunicat al companiei petroliere canadiene.

Carlyle International Energy Partners este afiliata fondului cu capital de risc Carlyle Group.

Tranzactia va include cotele de participare din perimetrele petroliere offshore 13 Pelican, 15 Midia, 25 Luceafarul si 27 Muridava si se va efectua prin achizitia actiunilor Midia Resources SRL, companie detinuta integral de catre Sterling.

Perimetrele, situate in platforma continentala romaneasca a Marii Negre, contin o serie de descoperiri semnificative de gaze si prezinta resurse nete in categoria 2C si resurse Posibile nete ce se ridica la echivalentul a aproximativ 51 si respectiv 375 milioane de barili de petrol.

"Investim in viitorul energiei in Europa de Sud-Est. Expertiza si resursele echipei noastre pot contribui la construirea infrastructurii si atingerea capacitatii de productie necesare pentru ca firma ce va fi achizitionata sa devina un important producator regional de gaze", a afirmat Marcel Van Poecke, directorul departamentului international pentru energie al Carlyle.

In plus fata de suma platita pentru achizitionarea Midia, Carlyle International Energy Partners va finanta si dezvoltarea perimetrelor mentionate anterior.

Proiectul de dezvoltare va constitui o investitie straina substantiala in Romania si se va axa pe foraj, realizarea infrastructurii, productia si vanzarea de gaze naturale catre piata. Actuala echipa a firmei Midia isi va continua activitatea, urmand a i se adauga membri si resurse suplimentare pentru realizarea acestui proiect important, scopul urmarit fiind ca firma sa devina in scurt timp un jucator regional important in domeniul energiei.

Chevron pleaca din Romania: Ce trebuie sa facem mai departe

De unde vor veni fondurile

Banii pentru aceasta investitie vor proveni de la CIEP, un fond de 2,5 miliarde dolari ce investeste la nivel global in explorarea si productia de petrol si gaze, rafinarea, transportul, depozitarea si comercializarea petrolului si a produselor petroliere si nu in ultimul rand in servicii conexe exploatarii petrolului in Europa, Africa, America Latina si Asia.

Tranzactia ar urma sa fie finalizata in trimestrul doi din 2015, sub rezerva indeplinirii unor conditii precedente, uzuale pentru asemenea tranzactii, si a obtinerii aprobarilor necesare de la autoritatile de resort si a consimtamantului anumitor parteneri din perimetrele mentionate anterior.

Sterling detine active in Marea Britanie, Romania, Franta si Olanda. Actiunile companiei sunt listate la bursa de la Toronto.

In februarie 2013, grupul olandez Vitol, care detine 14% din Sterling, a vrut sa cumpere compania canadiana cu 192 de milioane de dolari, suma considerata prea mica de catre Sterling.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#companie petroliera pleaca Romania, #companie petroliera vinde afaceri Romania, #companie pleaca Romania , #firma