O noua banca pe piata din Romania

Duminica, 30 Mai 2010, ora 09:05
2618 citiri
O noua banca pe piata din Romania
Foto: arhiva

BNR a autorizat o noua institutie de credit, GE Garanti Bank, ce va fi operationala de la sfarsitul lunii mai.

Actionarul majoritar al GE Garanti Bank este Garanti Turcia, detinatoare a 70% din actiuni, arata Banking News.

"Infiintarea GE Garanti Bank este o dovada a angajamentului nostru privind strategia pe termen lung de a avea o banca universala in Romania. Am ales sa fim o banca locala cu scopul de a crea o institutie bancara mai puternica pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii atat persoanelor fizice, cat si celor juridice", a declarat Murat Atay, Director General al GarantiBank.

Garanti Turcia este cea de-a doua banca privata din Turcia. Are active de peste 54,4 miliarde EUR si un profit net consolidat de 1,45 miliarde EUR la 31 decembrie 2009, detinand o retea de 800 de unitati, avand peste 16.000 de angajati si peste 9 milioane de clienti.

30% din actiuni este detinut de firma americana General Electric Capital Corporation, una dintre cele mai mari companii din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#banca piata romaneasca, #GE Garanti Bank , #firma
Comentarii
Poza constantin_ion007
constantin_ion007
rank 5
... INCA O BILA NEAGRA PENTRU GUVERN(ATORUL) BNR - ISARESCU ANUNTUL SUNA ASA CUM VA SUNA CEL CU FALIMENTUL EI,VEZI CAZUL BANCILOR TURCESTI DE GENUL: BANCA TURCO-ROMANA , BEHTEL(TURCI SI AMERICANI)...GE ESTE FALIMENTAR IN USA SI ...PROSPER IN ROMANIA?!