Omniasig a platit in primul semestru daune de 446,72 milioane de lei

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 13:26
1069 citiri
Omniasig a platit in primul semestru daune de 446,72 milioane de lei

Asiguratorul Omniasig, controlat de Vienna Insurance Group, a platit daune de 446,72 de milioane lei (105,6 milioane euro) in primul semestru al acestui an, cu 33,61% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat luni compania.

Pe segmentul asigurarilor de asistenta turistica (asigurarile de calatorie) valoarea daunelor platite a crescut cu 47%, iar volumul primelor brute subscrise inregistrate a fost de 1,63 milioane lei, cu 18% mai mic decat in primele sase luni ale anului trecut.

Atat asigurarile de raspundere civila auto (RCA), cat si cele Casco au inregistrat cresteri importante in ce priveste valoarea daunelor, se mai arata in comunicat. Astfel valoarea daunelor pe segmentul Casco a crescut cu 52,61% , iar pe segmentul RCA cu 54,82%, comparativ cu aceeasi perioada din 2008.

Ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, respectiv de 81%, o detin, ca si pana acum, asigurarile auto. In acelasi timp, afacerile din asigurari Casco au crescut cu 1% fata de primul semestru al anului trecut, pana la 323,76 milioane lei.

Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), valoarea primelor brute subscrise a fost de 159,89 milioane lei, cu 0,12% mai putin, se mai arata in comunicat.

La asigurarile de tip Property (asigurari de incendiu si calamitati naturale), Omniasig a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 78,53 milioane lei, cu 3,76% mai putin decat in perioada similara a anului anterior.

Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila generala, afacerile companiei au crescut cu 16,43%, pana la 8,64 milioane lei. Compania a inregistat o crestere importanta a afacerilor (68,60%) si pe segmentul asigurarilor de mijloace de transport aeriene, ajungand la prime brute subscrise de 3,62 milioane lei. De asemenea, si asigurarile de bunuri in tranzit (Cargo) au crescut in aceasta perioada, cu 33%, pana la 5,87 milioane lei.

Astfel, Omniasig a inregistrat prime brute subscrise de 595,95 milioane lei (141 milioane euro), in primul semestru al acestui an, in scadere cu 3% fata de cele din perioada similara din 2008.

Rezultatele companiei au fost raportate conform conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

Omniasig, al doilea jucator de pe piata romaneasca de asigurari, face parte, din 2005, din grupul austriac Vienna Insurance Group, care mai controleaza in Romania companiile Omniasig Life, Omniasig Pensii, Unita, Agras, Asirom, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata.

Citeste si:
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
O serie de gafe din partea reprezentanților UDMR din ultima vreme a alimentat noi tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, ajungându-se până la cereri pentru demiterea reprezentanților...