Pachete compensatorii de 150.000 de euro pentru top manageri

Joi, 19 Martie 2009, ora 07:40
2355 citiri
Pachete compensatorii de 150.000 de euro pentru top manageri

Exit-bonusurile, reprezentand pachetele compensatorii pe care top-managerii le primesc in cazul in care sunt demisi inainte de incheierea contractului, sunt negociate mult mai atent in prezent de catre companii.

Daca in urma cu cativa ani, un astfel de exit-bonus putea depasi chiar un milion de euro - la plecarea de la BCR, Nicolae Danila ar fi luat se pare 2-3 mil. euro - in prezent, valoarea acestuia depaseste rareori 150.000 de euro, informeaza Business Standard.

"Pachetul de exit este negociat diferit, daca e vorba despre restructurarea postului, lipsa de performanta sau cazul in care top-managerul decide sa plece. In prezent, conditiile de exit sunt negociate la sange", spune Daniela Necefor, managing partner al firmei de executive search Total Business Solution.

Si Florin Ochiana, HR operations manager in cadrul firmei de recrutare Lugera&Makler, spune ca astfel de contracte sunt inca uzuale in cazul expatilor si uneori prezente si in cazul managerilor romani. De obicei, top-managerii isi negociaza pachetul salarial avand in vedere inclusiv un exit-bonus, care este primit la plecare.

Cele mai mari exit-bonusuri au fost semnate in domeniile care au cunoscut cea mai agresiva extindere in Romania. "In banci, farma, consultanta sau retail sunt cunoscute exit-bonusuri de peste un milion de euro. Cel mai recent am auzit de un exit-bonus in valoare de aproximativ 200.000 de euro, in cazul unui manager din retail", afirma Ochiana.

Acesta mai spune ca exit-bonusul este un multiplu de salarii, care poate varia intre trei si 24 de salarii lunare, iar un manager poate obtine cateva zeci de mii de euro, in timp ce in cazul unui top-manager putem vorbi de sume de la sute de mii pana la un milion sau chiar mai mult.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#tom manageri, #pachete compensatorii, #bonusuri , #firma