Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Patronii LaDorna cumpara si Albalact

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 12:14
7324 citiri
Patronii LaDorna cumpara si Albalact
Foto: Facebook/Albalact

Actionarii Albalact, care detin 70% din companie, au semnat un contract de vanzare a producatorului de lactate catre grupul francez Lactalis.

Implementarea contractului si pretul de achizitie vor fi stabilite ulterior, dupa indeplinirea mai multor conditii.

"In data de 27 ianuarie 2016, conducerea Albalact S.A. (...) a fost informata (...) cu privire la urmatoarele: Lactalis a incheiat un contract cu Actionarii Vanzatori care detin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact - unul dintre liderii pietei de lactate din Romania - avand drept obiect dobandirea tuturor actiunilor detinute de Actionarii Vanzatori", se mentioneaza intr-un comunicat al companiei remis joi Bursei de Valori Bucuresti.

Albalact isi face lant de magazine

Acest contract prevede aprobarea Consiliului Concurentei inainte de finalizarea tranzactiei.

Lactalis intentioneaza sa initieze o oferta publica de preluare voluntara, avand drept obiect 100% din actiunile detinute de actionarii Albalact, primind angajamente ferme din partea Actionarilor Vanzatori de a subscrie toate actiunile pe care le detin in oferta de preluare.

Initierea ofertei de preluare si pretul din oferta de preluare sunt supuse in continuare obtinerii tuturor aprobarilor relevante din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara din Romania.

Albalact - Alba Iulia este cea mai mare societate cu capital majoritar local in industria laptelui. Infiintata in 1971, Albalact a fost transformata in societate pe actiuni in anul 1990 si privatizata in 1999. Compania are actionariat majoritar roman, iar actiunile emise de Albalact sunt admise la tranzactionare Ia categoria standard a Bursei de Valori Bucuresti.

Albalact detine 99,01% din actiunile Raraul Campulung Moldovenesc si 100% din societatea de logistics Albalact Logistic SRL, avand peste 1.000 angajati in toate cele trei firme.

Compania comercializeaza produse proaspete, pasteurizate si UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Raraul, Albalact si Poiana Florilor.

Lactalis este lider la nivel mondial in industria procesarii laptelui, detinand multe branduri internationale de succes, precum "President", "Parmalat", "Galbani". Grupul are in prezent 75.000 de angajati si detine peste 200 de fabrici localizate in 43 de tari la nivel mondial. In 2015, Grupul Lactalis a avut o cifra de afaceri de 17 miliarde de euro.

In Romania, Lactalis a cumparat brandul de lactate LaDorna in 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#Albalact preluat grup francez, #Albalact preluat Lactalis, #Albalact vandut , #firma