Ziare.com

Patronul ArcelorMittal, interesat de contractele pentru energie

Vineri, 18 Mai 2012, ora 09:34

   

Patronul ArcelorMittal, interesat de contractele pentru energie
Miliardarul britanic Lakshmi Mittal, patronul companiei ArcelorMittal, a mers, joi, la combinatul siderurgic de la Galati, insa nu a facut declaratii referitoare la motivul vizitei sale in Romania.

Dupa 7 ore de discutii cu conducerea combinatului, el a plecat spre Bucuresti, scrie Romania Libera.

Lakshmi Mittal nu a dat nici o declaratie de presa in legatura cu motivele vizitei sale la fostul Sidex, urmand sa fie dat publicitatii un comunicat.

Liderul Sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal, Gheorghe Tiber, a declarat ca este foarte probabil ca patronul companiei sa fie interesat de pretul energiei pentru combinatul de la Galati.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

El a mai spus ca Lakshmi Mittal s-ar putea intalni cu premierul Victor Ponta in decursul zilei de vineri.

Oferta companiei de a cumpara electricitate a fost anulata, in martie, pentru ca nu a existat nicio oferta. ArcelorMittal voia sa cumpere o cantitate de energie de 3,15 milioane MWh (aproximativ 5% din consumul national), pentru o perioada de doi ani.

Anterior, ArcelorMittal Galati contactase Nuclearelectrica pentru a cumpara energie la pret redus, insa aceasta a transmis ca nu dispune de suficienta electricitate pentru acoperirea cererii combinatului.

In ultimii doi ani, combinatul siderurgic a cumparat energie prin OPCOM. Contractul incheiat in 2010 de combinatul siderurgic cu Hidroelectrica a intrat in atentia Comisiei Europene, pentru ca pretul s-a plasat cu mult sub valorile de pe piata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1455 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor