Patru semne ca firma pentru care lucrezi "se scufunda"

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 09:33
7987 citiri
Patru semne ca firma pentru care lucrezi "se scufunda"

O companie de succes se poate prabusi ca oricare alta, insa nu fara sa existe anumite semne inainte de a se intampla acest lucru si este in avantajul angajatilor sa le observe.

Jonathan Cutler, fost director de comunicatii la eToys, a povestit pentru BBC Capital cum compania la care credea ca va lucra toata viata a luat-o in jos.

"Era incredibil. Euforia era mare, iar eu aveam sansa sa fac parte dintr-o industrie si o companie care cresteau sub ochii mei", a declarat el. In mai putin de doi ani de cand s-a angajat in aceasta firma, compania a inceput sa aiba probleme.

Si Juliet Boghossian si-a spus povestea profesionala, ea lucrand tot in cadrul unei companii care a dat pana la urma faliment.

Nu se schimba cu industria

In anul 2001, Juliet Boghossian a inceput sa lucreze la Contessa Premium Foods, o companie de fructe de mare din California. Totul a mers excelent pana in 2007, iar apoi a venit criza.

Firma a inceput sa faca restructurari si sa isi reduca drastic cheltuielile. Problemele erau din ce in ce mai numeroase, iar motivul principal era ca nu a reusit sa se schimbe odata cu industria.

In timpul recesiunii, multe restaurante au inceput sa isi vanda meniurile cu fructe de mare in magazine, pentru a fi mai ieftine. Pentru a economisi bani, oamenii nu mai ieseau in oras, ci isi cumparau meniuri congelate de la supermarket. Contessa nu s-a adaptat si a inregistrat pierderi uriase.

"Eram numarul 1, dar toate aceste restaurante ne-au facut irelevanti. Nu ne-am schimbat, nu am devenit mai buni, nu am inovat", a explicat Boghossian esecul companiei.

Cand productia scade

Din 2009, Boghossian a observat un alt semn ca firma nu era pe drumul cel bun. Productia a scazut considerabil si nu si-a mai revenit niciodata. "Cand am vazut ca productia a scazut si ca totul continua sa se inrautateasca, atunci mi-am dat seama ca firma are probleme serioase", a precizat ea.

Lipsa fondurilor

Criza de fonduri este o alta problema care determina companiile sa aiba mari probleme. Cutler a explicat ca acesta a fost unul dintre motivele din cauza carora s-a prabusit eToys. Cu toate ca firma avea incasari, conducerea investea toti banii in extindere, iar cand era nevoie de fonduri pentru chestiuni urgente, acestea nu se gaseau in conturi.

Apar zvonuri

Atunci cand o companie are probleme, profesionistii din afara ei incep sa lanseze tot felul de zvonuri. Daca auzi oameni vorbind despre afacerea in care esti implicat, inseamna ca trebuie sa te intrebi ce se intampla in interiorul acesteia.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#faliment firma, #semne faliment firma, #probleme firma , #firma