Ziare.com

Piata auto nu da semne de revenire nici in ianuarie

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 07:45

   

Piata auto nu da semne de revenire nici in ianuarie
Piata auto a continuat sa scada si in luna ianuarie, ajungand pana la aproape 50.000 de masini, cu aproape 30% sub nivelul atins in aceeasi perioada a anului trecut.

"Pentru piata auto, luna ianuarie a fost una foarte slaba, sub nivelul de anul trecut. In ceea ce priveste Dacia, volumul vanzarilor a fost unul satisfacator", a spus Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia, citat de Ziarul Financiar.

Jucatorii din piata auto sustin ca revenirea taxei de poluare, dar si lipsa creditarii au reprezentat principalele motive care au tinut clientii departe de showroomuri si in aceasta luna.

"Luna aceasta, taxa de poluare a afectat cel mai mult vanzarile auto", a spus Alin Tapalaga, directorul general al Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche Romania, cel mai mare jucator de pe piata de profil.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In acelasi timp, pe fondul relansarii programului "Rabla", se intrevede o revenire a vanzarilor de masini, in timp ce 2010 va fi opusul lui 2009 - prima jumatate va fi slaba, iar din semestrul doi piata va reveni pe un trend ascendent.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 832 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor