Previziunile sumbre ale afaceristilor pentru Romania in 2010

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 07:55
1918 citiri
Previziunile sumbre ale afaceristilor pentru Romania in 2010

Oamenii de afaceri din Romania sunt mai pesimisti decat Guvernul in ceea ce priveste evolutia economica a tarii noastre in 2010. Ei prevad o crestere economica de maximum 1%, o rata a somajului de peste 8% si un deficit bugetar intre 5 si 7% din PIB

Datele sunt extrase dintr-un sondaj online, realizat de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) si preluat de EVZ.

Autoritatile au previzionat pentru 2010 o crestere economica de 1,3% si o rata a somajului de 7,3%.

"Previziunile noastre sunt mai moderate, deoarece oamenii de afaceri sunt obligati sa traiasca cu picioarele pe pamant si in realitate", a declarat avocatul Arin Stanescu, membru AOAR, citat de EVZ.

Publicatia a preluat cateva dintre declaratiile celor mai importanti afaceristi romani. Astfel aflam ca George Copos prevede o inflatie de peste 4% si un somaj peste 8%, crede ca ne vom incadra in tinta de deficit bugetar convenita cu FMI de 5,9%, din PIB.

Monica Tatoiu se asteapta la o crestere cu 0,5% a economiei si la un deficit bugetar excesiv, de 7% din PIB. Directorul general Oriflame Romania vede si un curs de 4,2 lei/euro.

Mai pesimist este Dan Voiculescu care estimeaza un curs valutar de 4,4 lei/euro. In opinia sa, adoptarea euro va avea loc abia in 2017.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#previziuni economice 2010, #somaj 2010, #curs valutar 2010, #deficit bugetar 2010 , #firma