Prima prabusire rasunatoare din 2020 in turismul romanesc. "Este o agentie fara niciun incident in aproape 30 de ani pe piata"

de Paul Barbu , Redactor
Marti, 28 Iulie 2020, ora 23:58

   

Prima prabusire rasunatoare din 2020 in turismul romanesc. "Este o agentie fara niciun incident in aproape 30 de ani pe piata"
Una dintre agentiile de turism cu traditie in Romania a intrat in procedura de reorganizare din cauza pierderilor provocate de pandemia de coronavirus.

Pe portalul Ministerului de Justitie apare informatia ca firma de turism Agetur a intrat in reorganizare judiciara.

"Din pacate, falimentele nu au intarziat sa apara si regretul este cu atat mai mare cu cat este vorba despre o agentie cat se poate de onorabila de aproape 30 de ani pe piata de turism din Romania. Mai mult, este vorba despre o agentie care nu a avut nici un incident de-a lungul activitatii ei, dar probabil sunt efectele limitarii circulatiei aproape de zero. In plus, Agetur se ocupa de destinatii mai elevate, mai indepartate, cu pachete destul de scumpe", a declarat, pentru Ziare.com, Dumitru Luca, presedintele ANAT.

Potrivit sefului ANAT, patronul societatii Agetur, Dragos Horhocea, a fost membru in consiliul director al ANAT pana acum doi ani, fiind presedintele Consiliului de Etica.

"In cazul lui, nu poate fi vorba de teapa data clientilor, asa cum am vazut in anii trecuti, ci s-au terminat resursele. Probabil a avut presiune pe rambursari si nu a mai putut sa opereze", este de parere Luca.

CITITI SI: Vacante all-inclusive in Bulgaria, ofertate in extrasezon la preturi extrem de mici. Sejur de 7 nopti - 200 de euro

Nu vor exista turisti pagubitiPresedintele ANAT afirma ca Agetur avea o polita de asigurare destul de consistenta, de 200.000 de euro, pe care a marit-o in iarna cu inca 180.000 de euro.

"Teoretic, pe partea de pachete turistice nu cred ca vor exista pagubiti. In plus, in aceasta perioada nu s-a operat zboruri sau excursii, deci nu vor exista cazuri de repatriere".

In opinia sa, problema falimentului ramane una deschisa pentru ca toate agentiile de turism sunt vulnerabile in aceasta perioada.

"Din pacate, sunt convins ca vor mai aparea si ale falimente. Si nu este vorba de o curatare a pietei, cum s-a mai pus problema in anii trecuti, ci de evenimente. Acum primii care cad sunt cei care lucreaza corect si nu mai au resurse sa continue. In cazul Agetur nu mai vorbim de reorganizare, ci de faliment, pentru ca in domeniul nostru, odata ce s-a auzit ca o chestie de genul asta, automat nimeni nu mai are incredere sa faca alte rezervari, deci nu vad ce sansa de reorganizare ar avea", a mai spus Luca.

Cifra de afaceri consistentaAgetur SRL a avut o cifra de afaceri neta de 12.234.317 lei pe anul 2019, potrivit datelor Ministerului de Finante, si un profit declarat de 64.000 de lei. La Tribunalul Vrancea, Sectia a II-a Civila si de Contencios Administrativ Fiscal, se dezbate falimentul acestei companii, potrivit portalului instantelor.

"Solutia pe scurt: Admite cererea In baza art 71 alin.1 din Legea 85/2014 dispune deschiderea procedurii generale Desemneaza administrator judiciar provizoriu CAPI Tiganus Anton & Tiganus Radu cu un onorariu de 2000 lei lunar + 7,5 % din sumele atrase la masa credala si atributiile prev de art 58 Termen pentru continuarea procedurii 19.10.2020
Document: Hotarare camera consiliu 22/2020 27.07.2020", se arata pe portalul instantelor.

Ziare.com a incercat sa ia legatura cu proprietarul agentiei Agetur, Dragos Horhocea, pentru a obtine si pozitia lui, dar nu a putut fi contactat.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 57410 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
medgidnicolai
rank 5
si este doar inceputul
datorat in exclusivitate guvernarii sub orice critica a ciumei bubonice.
GeluC
rank 5
Cauzat nu datorat ... ar fi corect!
Incorecta este si concluzia, Covid nu a fost creat de guvernul Romaniei !
Sunteti multi ... cu si ca firea ...?
BaronulRed
rank 5
Așa ceva ...
Unde sunt Cițule măsurile pe care le-ai luat, te lauzi in fiecare zi in presa de propagandă?!? Mama voastră de specialiști ...
P.S. Jos PSD-ul !!!
Tot-la-vale
rank 3
Va urma
HoReCa nu aduce multi bani la buget, așa a spus LuCovid Organ intre doua pahare de Lagavulin. Lui Nu ii pasă!

E doar inceputul. Guvernarea proasta a mafiei galbene + incompetenta lui Nelu Spăgărelu, a conțopistului Aratat, a turuitoarelor Rafaila, Musta, Dorobat, Mahler si alti "specilaisti" (DSP) care au gestionat epidemia in vreme ce PNL si locatarul de la Cotroceni visau anticipate - toate acestea vor avea rezultate cumplite pentru RO.
GeluC
rank 5
E bine sa ne informam si sa gandim, inainte sa comentam ...
HORECA nu include agentiile de turism.
Activitatea de Turism (care include si dar nu se limiteaza la HORECA) are contributie directa la PIB de cca 1,5% si totala (directa si indirecta) de cca. 3,2 %.
Nu este foarte mult ...
Alte cifre vehiculate de politicieni, grupuri de interese si 'specialisti' sunt false.
Sa nu uitam ca turismul aduce in total vreo 3% din PIB in conditiile in care statul 'pompeaza' jumatate de miliard de euro prin vouchere de vacanta ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor