Primele de vacanta, inlocuite cu tichete

Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 10:32
2178 citiri
Primele de vacanta, inlocuite cu tichete

Primele de vacanta ar putea fi inlocuite, de angajatorii romani, de la 1 ianuarie 2009 cu bonuri nominative sau tichete de vacanta.

Un proiect de ordonanta de urgenta al guvernului prevede acest lucru, iar valoarea nominala a unui tichet nu poate depasi 10% din salariul minim brut pe tara, garantat in plata, informeaza Evenimentul Zilei.

Insa aceste bonuri vor fi acordate doar angajatilor care au minim sase luni vechime la aceeasi companie.

Astfel ca bonurile nominative sau tichetele vor putea inlocui primele de vacanta la pachetele salariale acordate atat de societatile comerciale, cat si de alte persoane juridice sau fizice care au angajati cu contract de munca.

Acestea se vor da insa "in limitele bugetului de venituri si cheltuieli aprobat pentru fiecare persoana juridica, in conformitate cu reglementarile legale".

"Ministerul Finanatelor impreuna cu alte unitati specializate sunt institutiile care vor emite si autoriza tichetele de vacanta. (...) Toate sumele corespunzatoare tichetelor acordate de angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, in limita a sase salarii minime pe economie, garantate pentru fiecare angajat", mai prevede acelasi proiect de lege.

Potrivit acestuia, cei care comercializeaza tichetele de vacanta risca amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 lei.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#tichet, #vacanta, #inlocui, #prima, #vechime, #sase, #luni , #firma