Primii cinci agricultori romani au afaceri de 400 milioane de euro

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 08:11
2415 citiri
Primii cinci agricultori romani au afaceri de 400 milioane de euro

Administratorul TCE 3 Brazi, Culita Tarata, are in continuare cea mai mare suprafata agricola exploatata, peste 55.000 de hectare, in timp ce Ioan Niculae, care detine InterAgro, ramane antreprenorul cu cele mai mari afaceri in agricultura in 2008.

Impreuna cu Adrian Porumboiu, presedintele grupului Racova Agro Pan din Vaslui, Mihai Anghel, care conduce Cerealcom Dolj si Stefan Poienaru, care a pus bazele Agrofam Holding din Fetesti, au cultivat in 2008 aproape 170.000 de hectare de teren agricol, informeaza Ziarul Financiar.

Asta inseamna pana in 2% din totalul de 9,4 milioane de hectare, suprafata care reprezinta terenul arabil in Romania, afacerile rulate numai in acest sector ajungand la 400 mil. euro.

"La jumatatea anului trecut anuntam ca agricultura reprezinta 20% din totalul afacerilor InterAgro de 1,3 miliarde de euro. Piata a cazut insa dupa primele opt luni, iar cifra de afaceri a grupului din agricultura a ajuns la 150 milioane euro, pe fondul investitiilor realizate in trecut si al conjuncturii favorabile a pietei cerealelor pana in august 2008", a declarat pentru ZF Sorin Dogaru, directorul diviziei agricole a InterAgro.

Potrivit datelor furnizate de Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA), InterAgro a cerut subventii directe la hectar aferente anului trecut pentru aproximativ 30.000 de hectare.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#agricultori romani bani, #afaceri agricultori , #firma