RADET risca sa blocarea conturilor din cauza datoriilor

Marti, 28 Octombrie 2008, ora 14:46
1256 citiri
RADET risca sa blocarea conturilor din cauza datoriilor

RADET risca, pentru a doua oara in acest an, sa aiba conturile blocate daca nu va plati, pana la 1 noiembrie, 14 milioane de lei din datoriile catre ELCEN.

"Suntem la mana ELCEN. Ei hotarasc daca ne blocheaza sau nu conturile", a declarat, marti, directorul general al RADET, Virgil Ramba, la intalnirea Comisiei de Dialog Social a prefecturii.

Consecinta blocarii conturilor este intreruperea totala sau partiala a furnizarii de apa calda si caldura in Bucuresti.

Ramba spera, insa, ca bucurestenii nu vor ramane fara energie termica, in conditiile in care RADET vrea sa respecte protocolul incheiat, zilele trecute, cu ELCEN, prin care se angajeaza sa plateasca lunar, din noiembrie anul acesta pana in martie 2009, cite 141 milioane de lei.

"Miercuri vom primi, prin hotarare de consiliu, 70 de milioane de lei, bani care vin de la guvern. Mai avem promise inca 100 de milioane, tot de la guvern, fonduri care vor veni in noiembrie", a precizat directorul general RADET.

Potrivit lui Ramba, cele 170 de milioane de lei, impreuna cu ce se va incasa de la consumatori, vor acoperi facturile pe noiembrie si decembrie catre ELCEN.

Pentru plata facturilor din intervalul ianuarie-martie 2009, directorul RADET se bazeaza pe cresterea facturilor in lunile de iarna si pe alte 100 de milioane de lei, ce ar urma sa vina tot de la guvern, ca subventii prevazute prin lege.

Reprezentantul RADET a mai precizat ca fondurile de 200 de milioane lei de la guvern (dintre care 100 de milioane sunt restante din 2007) vor veni de la Minsterul de Interne, dar deblocarea lor depinde de Minsterul de Finante.

"ELCEN nu ne va pasui daca nu primim banii. Ei nu mai au asigurata, de anul acesta, garantarea de stat a fondurilor pentru combustibil, asa ca achizitionarea acestuia depinde de sumele pe care le primesc de la noi", a precizat Ramba.

Ramba mai spune ca, daca toti banii vor veni la timp, bucurestenii vor avea tot timpul 20 de grade in clase. Caldura vor primi si blocurile cu restante, insa numai dupa stabilirea unui plan de plata esalonata a datoriilor. Locatarii blocurilor cu datorii nu vor avea insa apa calda.

RADET a mai avut conturile blocate, anul acesta, intre 19 martie si 3 septembrie, perioada in care ELCEN a primit 114 milioane de lei, informeaza NewsIn.

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#RADET, #caldura, #Bucuresti, #datorii , #firma