Regionalele CFR Constanta, Galati, Timisoara si Brasov ar putea fi desfiintate

Joi, 27 August 2009, ora 16:30
2923 citiri
Regionalele CFR Constanta, Galati, Timisoara si Brasov ar putea fi desfiintate

Compania CFR Infrastructura a propus sindicatelor desfiintarea a patru regionale, Constanta, Galati, Timisoara si Brasov, si unor subunitati ale companiei, prin care se vor elimina 1.000 de locuri de munca, a declarat, joi, presedintele Federatiei Miscare-Comercial, Gheorghe Popa (foto).

"De la CFR Infrastructura am primit o nota prin care sa se reduca numarul de angajati cu 1.000 de persoane, prin desfiintarea unor subunitati ale companiei, printre care si patru regionale, respectiv Brasov, Constanta, Timisoara si Galati", a spus Gheorghe Popa.

Acesta a precizat ca CFR Calatori nu a transmis niciun fel de propunere pentru restructurarea personalului, urmand ca liderii sindicali sa se intalneasca marti cu reprezentantii companiei. Liderul sindical Gheorghe Popa a spus ca propunerea conducerii CFR Calatori ar putea fi pentru desfiintarea a 1.300 de locuri de munca.

Popa a mai punctat ca problemele cailor ferate nu se vor rezolva prin disponibilizarea acestor oameni si ca totul depinde de modul de finantare a liniilor ferate.

Acesta a adaugat ca, atata timp cat in Romania transportul feroviar nu este pe picior de egalitate cu transportul rutier, tara noastra isi poate permite luxul sa desfiinteze transportul feroviar. "De exemplu, pentru transportul de marfuri raportul este de 81% pentru transportul rutier si 19% pentru transportul feroviar, in timp ce in Europa raportul este aproape 50%-50%", a mentionat liderul de sindicat.

Gheorge Popa a mai spus ca CFR Calatori a primit doar 50% din compensatiile dintre costul real al calatoriilor si pretul de la casa de bilete, compania inregistrand astfel datorii la CFR Infrastructura.

Liderii sindicatelor feroviare s-au intilnit joi cu conducerile companiilor CFR Calatori, CFR Infrastructura si CFR Marfa.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva din Romania, Iulica Mantescu, a declarat, miercuri, dupa discutiile cu MTI, ca propunerile de disponibilizari la cele trei companii CFR vizeaza un numar de peste 10.700 de persoane, urmand sa aiba loc intalniri separate cu fiecare societate pentru negocieri.

Pentru CFR Calatori se va propune o diminuare a personalului cu 1.400 de oameni, la CFR Infrastructura 800-1.000 de oameni, iar la CFR Marfa se doreste disponibilizarea a 50% din angajati, adica 8.500 de oameni.

Radu Berceanu avertiza, intr-o declaratie facuta pe 2 august, ca "in a doua parte a anului" ministerul nu va mai avea bani "pentru salariile de la CFR".

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#CFR Infrastructura, #desfiintare regionale CFR , #firma