Romanii dau 250 de milioane de euro pe produse de lux

Marti, 11 Martie 2008, ora 07:45
1579 citiri
Romanii dau 250 de milioane de euro pe produse de lux

Romanii care isi permit produse de lux nu sunt multi, dar banii pe care ii "arunca" pe piata luxului incep sa atraga ca un magnet tot mai multi producatori celebri din domeniu, noteaza Adevarul.

Spre deosebire de alte tari europene, Romania reprezinta o particularitate in ceea ce priveste gustul pentru lux. Daca ungurii, croatii sau polonezii nu au o disponibilitate in a cumpara asemenea produse, nu acelasi lucru se poate spune despre romani. Din acest punct de vedere, tara noastra este similara Ucrainei, Rusiei si Kazahstanului.

Anual, 11.000 de romani isi permit sa se "infrupte" din produsele caselor de moda internationale, cheltuiala medie in domeniu fiind cu mult peste ceea ce castiga, chiar si in cativa ani, un angajat de rand.

Un roman cu venituri mai mult decat considerabile cheltuie anual 30.000 de euro pentru a fi in pas cu tendintele in materie de produse sau servicii lansate ca noutate pe piata profil. Suma nu ia in calcul si cheltuiala pentru o masina de ultima "fita", pentru care romanii instariti nu precupetesc nimic, relateaza aceeasi sursa.

"Foamea" de lux a romanilor a fost simtita si de catre numele celebre pe diferite domenii de activitate. De la inceputurile timide de acum cativa ani, nume precum Hugo Boss, Dior sau Chopard au devenit deja o constanta in Romania. Potentialul de dezvoltare existent a determinat companii precum Louis Vuitton, Gucci sau Ferrari sa intre si in tara noastra.

Estimata la aproximativ 250 de milioane de euro, fara a lua in calcul industria hoteliera, auto si cea de parfumerie, industria de lux din tara noastra se afla pe o panta ascendenta. In acest an, este asteptata o crestere de 15% fata de 2007 pe toate segmentele.

Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe introduce funcții de inteligență artificială în aplicațiile Reader și Acrobat
Adobe a introdus recent în piață un asistent AI pentru aplicațiile Reader și Acrobat, în scopul de a transforma modul în care interacționăm cu documentele PDF. Această nouă...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#romani, #produse, #lux, #cheltuieli , #firma