Se schimba casele de marcat. Ce trebuie sa stie comerciantii

Joi, 10 Mai 2018, ora 10:13
7180 citiri
Se schimba casele de marcat. Ce trebuie sa stie comerciantii
Foto: Arhiva Ziare.com

In perioada urmatoare comerciantii trebuie sa schimbe casele de marcat.

Astfel, pana la 1 iunie, firmele mari si mijlocii, iar cele mici pana la 1 august trebuie sa schimbe casele de marcat clasice cu cele care au jurnal electronic, transmite Digi24.

Aceste noi case de marcat vor fi conectate la serverele ANAF. In acest fel, inspectorii vor colecta mai usor datele legate de vanzari, incercand sa reduca evaziunea fiscala.

Pana acum companiile erau obligate sa pastreze copii ale bonurilor timp de 5 ani in caz de control, iar acum informatiile legate de vanzari vor fi transmise catre ANAF cu ajutorul unui stick de memorie.

Marian Brinaru, specialist in domeniu, arata ca, la noua casa de marcat, informatile se stocheaza pe un SD card, iar utilizatorul va putea extrage din memoria casei de marcat informatiile care ulterior vor ajunge la ANAF cu ajutorul unui stick, conectandu-se la portul USB.

"Casele de marcat de tip vechi tiparesc dublura tuturor bonurilor impreuna cu raportul Z. Acest lucru nu se va mai intampla odata cu noile case de marcat, pentru ca dublura va fi memorata in jurnalul electronic si astfel se va usura pentru toate societatile comerciale partea de arhivare", a explicat Alexandru Lembrau, manager firma case de marcat.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#casa marcat schimbare, #firme casa marcat , #firma