Seful celei mai mari firme din Romania face cateva dezvaluiri

Marti, 31 August 2010, ora 14:51
5084 citiri
Seful celei mai mari firme din Romania face cateva dezvaluiri
Foto: Arhiva

Seful companiei cu cel mai mare profit din Romania, in 2009, American European Marketing& Enterprises, extrem de controversata dupa ce s-a aflat ca are exact zero angajati, a facut cateva dezvaluiri cu privire la activitatea desfasurata.

"Nu suntem inca pregatiti pentru Romania, nu este inca momentul sa investim aici si de aceea nu vrem sa iesim din anonimat. Va veni, la un moment dat, vremea in care vom lansa o serie de produse in Romania. Nu vreau sa dau tepe.

Nu am nevoie de Romania. Nu am nevoie sa fac afaceri in Romania. Nu-mi trebuie banii vostri. Nu am nevoie de nicio banca. Daca este nevoie, facem noi banca", a declarat Cornel Ionescu, cel mai important actionar si administrator principal al firmei American European Marketing and Enterprises SA, intr-un interviu pentru Capital.

Intrebat despre ce produse este vorba, acesta a evitat sa faca dezvaluiri concrete, precizand doar ca "vor fi niste cupoane care, odata achizitionate, vor putea fi folosite in toata lumea, in Romania, in Europa sau in America, iar beneficiarii lor vor avea o serie de reduceri si avantaje".

Ionescu a infirmat informatia potrivit careia profitul, in valoare de 3,6 miliarde de euro, provine din supraevaluarea unor actiuni pe care o detin la o companie din Statele Unite.

Potrivit acestuia, compania intentioneaza sa plateasca impozite, pe viitor, si in Romania, iar in prezent nu exista temeri in ceea ce priveste Fiscul.

"In viitor, vrem sa platim impozite si in Romania. Nu mi-e teama nici de Fiscul din Romania, nici de cel din Germania, nici de cel din America", a adaugat actionarul companiei.

Desi nu a vrut sa dea detalii prea multe cu privire la domeniile in care activeaza firmele la care este actionar in Statele Unite, acesta a precizat insa ca este vorba de tranzactii cu instrumente financiare, petrol, minerit.

Mai mult, firma intentioneaza faca in Romania cateva sute de mii de angajari si sa investeasca in domeniul imbiliar de lux.

"Nu este adevarat ca nu avem angajati. La AEME lucreaza actionarii, fiii actionarilor, contabili. Putem alege sa nu contabilizam anumite cheltuieli (si au fost multe!) atat timp cat nu avem activitate in Romania. Lucram pe sistemul de sponsorizare", a precizat el.

Intrebat de ce nu a devenit pana acum o persoana publica, acesta a raspuns simplu: "am vrut sa raman modest si, asa cum se spune 'low profile'".

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#afaceri Romania, #cea mai mare firma, #firma Romania , #firma