Si companiile vor avea acces la "Rabla"

Marti, 02 Iunie 2009, ora 22:34
1363 citiri
Si companiile vor avea acces la "Rabla"

Agentii economici vor putea sa-si schimbe masinile mai vechi de zece ani, cu una noua incepand din luna septembrie a acestui an prin intermediul programului "Rabla".

"Persoanele juridice vor beneficia de program pe trei ani fiscali, pana in 2011, perioada in care le vor fi alocate 60.000 de unitati, ceea ce inseamna un efort financiar de subventie pentru prima de casare de circa 55 de milioane euro", a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, citat de Adevarul.

Potrivit lui Nemirschi, prima de casare va fi tot de 3.800 lei si pentru acestea, la fel ca pentru populatie. Totodata, ministrul a apreciat ca prima etapa, care s-a incheiat pe 29 mai, a fost un succes.

"Am incredere in acest program. Fata de anul trecut, Rabla poate fi considerat un succes. Practic, in doua luni au dat 20% din totalul masinilor noi vandute pe piata romaneasca. A fost un ajutor semnificativ pentru industria auto.

Iar odata cu extinderea programului, cel mai probabil in doua saptamani, prin includerea autoutilitarelor de pana la 3,5 tone si nelimitarea numarului de autoturisme pe care le poate schimba o persoana, cred ca acest program se va derula in bune conditii", a mai spus Nemirschi.

Romanii vor putea lua, in cadrul celei de-a doua etape a programului Rabla, care a inceput luni, 27.936 de autoturisme, ce reprezinta cele 20.000 de masini alocate initial, plus cele ramase nealocate in prima etapa, potrivit datelor Administratiei Fondului de Mediu (AFM).

Suma platita pentru prima de casare in perioada 1 iunie - 31 august depaseste 106 milioane de lei. Comitetul Director al Administratiei Fondului pentru Mediu care s-a intrunit, luni, a validat 134 de producatori, importatori de autoturisme si distribuitori autorizati pentru etapa a doua de desfasurare a programului de stimulare a innoirii parcului auto national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Rabla companii Nemirschi, #program Rabla masina , #firma