SRI face instructaje de contraspionaj in companiile private, la cerere si gratuit

Luni, 15 Februarie 2016, ora 12:31
4113 citiri
SRI face instructaje de contraspionaj in companiile private, la cerere si gratuit
Foto: SRI

Serviciul Roman de Informatii (SRI) organizeaza instructaje contraspionaj in companiile private, la cerere si gratuit, dupa model occidental.

Programul este demarat deja in unele institutii ale statului, transmite Profit.ro.

Motivul pentru care s-a facut aceasta campanie de pregatire il reprezinta faptul ca functionarii stau prost la capitolul securitate.

De asemenea, programul poate fi extins si la companiile private, la cerere. "Cursurile" sunt gratuite.

Directorul SRI: Majoritatea informarilor se duc la Guvern. Lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue (Video)

"Programul de awareness poate viza si oferirea de sprijin entitatilor private care gestioneaza date confidentiale referitoare la rezultatele unor cercetari, secrete tehnologice ce pot intra in sfera de interes a serviciilor de informatii straine.

In acest sens vizam extinderea programului si catre aceste zone de interes, cu scopul formarii si dezvoltarii unei culturii de securitate, prin oferirea gratuita de consultanta de specialitate, la solicitarea institutiilor si entitatilor interesate, prin adaptarea la specificul beneficiarilor", au declarat reprezentantii SRI potrivit sursei citate.

Acestia arata ca exista situatii in care angajatii cu functii importante in stat transmit din naivitate sau necunoastere informatii sau date cetatenilor straini si romani cu care intra in contact, mai ales in discutii informale.

Dar ce ii invata ofiterii SRI pe cei care participa la program? Iata principalele teme:

  • - potentialele riscuri de securitate la care sunt expusi prin natura activitatilor desfasurate sau a tipului de informatii la care au acces;
  • - reperele si instrumentele necesare identificarii actiunilor informative ostile si a tentativelor de atragere la care pot fi supusi si despre elementele de comportament contrainformativ pe care sunt obligati sa le cunoasca si sa si le asume;
  • - necesitatea adoptarii unui comportament proactiv, insemnand atat notificarea institutiilor cu atributii in domeniul protectiei informatiilor clasificate atunci cand este cazul, cat si solicitarea de expertiza atunci cand exista suspiciuni si deschiderea fata de demersurile de constientizare initiate de SRI.
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
    OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
    OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
    Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
    Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
    Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
    #SRI instructaj contraspionaj companii, #SRI spionaj companii , #firma
    Comentarii