Ziare.com

Statul a pierdut aproape 3 miliarde de lei, din cauza falimentelor firmelor

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 14:46

   

Statul a pierdut aproape 3 miliarde de lei, din cauza falimentelor firmelor
Statul a pierdut, de la introducerea impozitului minim in 2009 si pana in prezent, 2.818.454.969 lei prin falimentul a 317.557 de societati comerciale, iar prin cresterea TVA la 24%, alte firme vor fi inchise pana la finele anului, a declarat, miercuri, presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

"Bugetul de stat a fost diminuat considerabil de la introducerea impozitului minim, la capitolul de impozitare, taxe si contributii, deoarece, odata cu incetarea activitatii a 317.557 de societati comerciale, au fost generate in cascada scaderea incasarilor de la bugetul de stat din TVA, impozit pe profit si impozit pe venit, scaderea incasarilor la bugetul asigurarilor sociale si fondurilor speciale din taxe si cresterea numarului somerilor" a precizat Ovidiu Nicolescu.

Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a mai spus ca scopul principal al introducerii impozitului minim de 16% a fost scaderea evaziunii fiscale, dar ca mentinerea acestuia risca sa creasca, si nu sa scada evaziunea fiscala.

"Cele 317.557 firme care si-au inchis activitatea de la aplicarea acestui impozit, nu au facut-o pentru ca erau evazioniste, ci pentru ca le-au crescut insuportabil costurile.Cota unica a sufocat IMM-urile si a incalcat un principiu elementar de impozitare, si anume impozitarea profitului, si nu a veniturilor.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Daca o firma a obtinut un profit mic, iar impozitul platit in cota de 16% nu egaleaza impozitul minim impus de fisc, aceasta inseamna de fapt ca firma plateste un impozit mai mare de 16%" a precizat Ovidiu Nicolescu.

Reprezentantii IMM-urilor au mai explicat ca aplicarea impozitului minim nu rezolva problema nedeclararii profiturilor reale, ci din contra, valideaza esecul controlului fiscal in Romania, precizand ca ANAF ar trebui sa directioneze cu prioritate si sistematic controalele catre societatile care activeaza in sectoarele de activitate cu risc ridicat de evaziune fiscala.

"Cresterea TVA-ului la 24% va genera cresterea preturilor la materia prima intre 5-15% in functie de domeniu si ramura societatilor comerciale", mai spun reprezentantii IMM-urilor.

Sursa: rNews

Articol citit de 1806 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Asa este.....

.....dar cine raspunde????? Pogea si-a luat bocceluta si a plecat...noul venit...se face ca ploua....iar firmele se inchis rind pe rind!

 

Au zis

ca vor duce la buget nus cate sute de mil .:))
Cand au zis unii ca va fi exact invers toti au ras. Puteti sa luati guvernul si sa va stergeti undeva cu el. De fap tot sistemul puteti sa vi-l bagati undeva.

 

moguli prin lideri psd si pdl au distrus ...

toate firmele mici si mijlocii din romania LASAND FARA DREPT LA MUNCA SI FARA BANI PESTE 500.000. DE CETATENI ROMANI APTI DE MUNCA !!!
UNGURI SI TARATURILE DIN ROMANIA NUMITE MINORITATI AU STAT LA BAZA ACESTOR DISTRUGERI DAR TIMPUL LE VA INTOARCE LOR TOTUL !!!
VOR SIMTI PE PIELEA LOR CE INSEAMNA SA LOVESTI IN POPORUL ROMAN CARE IA TOLERAT SI IA PRIMIT IN ACEASTA TARA PE ACESTE TERITORI DE 1000 DE ANI !!!
MOARTE TUTUROR TRADATORILOR DE TARA SI DE NEAM !!!

 

ku impozitu' minim se faku' lumina in finantele Romanichii... Banu' care halimenta bujetu' public n-a mai venit iar banu care a mai venit a fost cheltuit pe sifoane si shpritzuri... Poate ca chiar aku kand va skriu sunt beat c-asha declar ce vreau eu...

KON-KU-URSUL : " De-A Dreptu'KonstitUtional, ku Injineri si si Avokati transformi o Ecko-NOmiE de-a DREPTU' intr-O MUMIE"

AFARA PLOUA !

 

Aberatii

Acest articol, nesemnat, vrea sa spuna ca cei care nu plateau impozit au adus pierderi statului. Gresit! Inchiderea acestora aduce venituri statului prin taxelele pentru inchidere.

 

Da????????

Dar cate miliarde a pierdut numai cu consiliile de administratie, cu ANAV,primele, al treisprezecela salariu si posturi infiintate pe clientela politica,etc,etc,etc,......

 

luati "Atitudini"

concluzia este k nimik nu se face spre mai binele nostru...
dak cu toate taxele si impozitele astea si cu taierile de salarii s-ar face ceva bun, asa mai zice da domnule se gandesc la noi...as vrea sa vad ce se v-a face cu toti acesti bani, in plus, stransi la buget! knd vom vedea o revenire economik? knd o vom aduce mai bine?
eu asa stiu fac econimie, manank mai putin, dar dupa un timp am bani mai multi...
bine stiu k visez frumos, si k la noi nu a fost si nici nu v-a bine dpdv economic, mai ales dak vedem si ce urmaresc conducatorii lumii acesteia, vezi Ingerul Digital, http://www.google.ro/url?q=http://www.ecomagazin.ro/codex-alimentarius/&sa=U&ei=BUgsTIjnOMzeOJ3BiYsJ&ved=0CCIQFjAC&usg=AFQjCNH-tUk0mfvRSNMV7ieZ7T9E-5bWrA si multe

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor