Statul roman ar putea lasa pe drumuri 1.500 de angajati de la ArcelorMittal

Duminica, 17 Mai 2009, ora 23:38
1133 citiri
Statul roman ar putea lasa pe drumuri 1.500 de angajati de la ArcelorMittal
Foto: www.dynamiconsult.com

Modificarea contractului de privatizare a fostului Sidex Galati, aprobat de statul roman reprezentat de AVAS, este in favoarea ArcelorMittal, drept urmare peste 1.500 de siderurgisti risca sa ramana fara un loc de munca.

Noile acte aditionale permit conducerii combinatului siderurgic sa inchida Uzina Cocso-Chimica in 2009 fara sa fie nevoit sa plateasca compensatii statului roman, informeaza Evenimentul Zilei.

Prin noile clauze statul ajuta patronatul, nu salariatii, iar reprezentantii sindicali nu au fost invitati la discutii.

Conducerea combinatului siderurgic de la Galati anunta pe 8 aprilie ca intentioneaza sa inchida cocseria pana in luna iunie. Aproape 1.500 de oameni din aceasta uzina au primit oferte de plati compensatorii pentru a renunta de bunavoie la locurile de munca.

Datorita investitilor asumate de Lakshmi Mittal in contractual de privatizare, care trebuiau sa dureze pana in 2011, omul de afaceri indian a beneficiat de un pret de cumparare de sub 50 milioane de dolari pentru fostul Sidex.

Toate piedicile din calea inchiderii cocseriei au fost ridicate chiar de reprezentantii statului roman prin modificarea contractului de munca, iar 1.500 de angajati ar putea ramane fara loc de munca.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#contract privatizare modificat, #avatantaj patronat, #Arcelor Mittal, #angajati someri , #firma