Toti salariatii rafinariei din Campina vor fi concediati

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 12:07

   

Toti salariatii rafinariei din Campina vor fi concediati
Cei peste 400 de salariati ai Rafinariei "Steaua Romana" Campina au primit, joi, notificare de concediere colectiva, din cauza ca societatea a intrat in incapacitate de plata.

"Resursele financiare sunt blocate de ANAF. Concedierile coletive vor avea loc din cauza situatiei economice si financiare in care ne aflam, generata in special de nereturnarea celor aproape 10 milioane de euro - TVA aferent exportului pe perioada august 2007-octombrie 2008. De asemenea, inca doua termocentrale care apartin statului, de la Iasi si Oradea, nu au platit pacura pe care au cumparat-o pentru incalzire in iarna asta", a precizat, vineri, liderul de sindicat din Rafinaria "Steaua Romana" Campina, Gheorghe Sandu, citat de NewsIn.

El a aratat ca recuperarea banilor de la stat ar insemna salvarea societatii, pentru ca ei ar urma sa fie folositi pentru plata datoriilor si aprovizionarea cu materii prime.

"Pe 2, 3 si 4 martie, ne imbarcam in autobuze, mergem in Piata Victoriei, pichetam Guvernul si protestam acolo impotriva acestei tergiversari. Practic, statul este sponsorizat de steaua Romana la ora actuala. Vrem sa ne dea inapoi resursele finainciare blocate in 2007 si 2008", a conchis Gheorghe Sandu.

Rafinaria "Steaua Romana" a fost infiintata an anul 1895, in acest moment fiind in totalitate privatizata. In primul an de functionare, 1897, rafinaria distila circa 30.000 tone titei/an. Dupa numai 2 ani, in 1899, distila circa 95.000 tone/an, iar inainte de 1914, circa 560.000 tone/an. In acest moment, rafinaria din Campina produce solventi parafinosi, carburanti Diesel de tip EURO, combustibil de uz casnic si industrial, parafina cu proprietati imbunatatite etc.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2971 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
capsunar
rank 1
presedinte avem. dar tara?
statule roman,unde esti? la viena,sau pe ce insule ratacesti?
T.P.LICA
rank 1
Logic!
Doua CET-uri, care alaturi de altele sunt GAURI ALE ECONOMIEI ROMANESTI , baga in incapacitate de plata o rafinarie; iata rezultatulpoliticii gresite, clientelare, ale tuturor guvernelor post decembriste. Factorii de decizie, mai mult sau mai putin cunoscatori in domeniu , mai mult sau mai putin cu interese obscure in domeniu au ales un sistem de incalzire FALIMENTAR pentru marile orase. Am mai spus-o , subventiaLA GRAMADA favorizeaza mai ales pe locuitorii bogati ai blocurilor CARE AR PUTEA PLATI PRETUL REAL AL INCALZIRII. TREBUIE SCHIMBATA FILOSOFIA INCALZIRII DIN ROMANIA ASTFEL CA SUBVENTIILE SA FIE EXCEPTIA(pentru cei saraci) SI NU REGULA.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor