Chiar e nevoie ca statul sa plateasca un comision de 250 mii euro pentru head-hunteri?

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 22:15
2356 citiri
Chiar e nevoie ca statul sa plateasca un comision de 250 mii euro pentru head-hunteri?

Dupa mai mult de noua luni de la lansarea proiectului "CEO privat la stat", de catre Ministerul Economiei, doi dintre cei mai mari jucatori la nivel international si-au anuntat participarea la licitatia pentru selectarea head-hunterilor care vor recruta manageri din privat pentru companiile de stat Hidroelectrica, Oltchim, Electrica Furnizare si Romarm.

Participarea celor doua companii internationale de recrutare, Spencer Stuart si Egon Zehnder, care au depus ofertele la sediul Ministerului Economiei vineri, reprezinta o premiera la nivel national. O premiera este si suma pe care acestea ar putea-o primi, respectiv cate 250.000 de euro pentru fiecare manager recrutat.

Suma vehiculata este peste nivelul mediu, insa aria geografica extinsa din care se vor realiza recrutarile poate justifica comisionul de un sfert de milion de euro, considera specialistul in HR George Butunoiu.

"Daca li se cere sa caute printr-un numar mare de tari, e justificata. Suma este prea mare pentru o recrutare obisnuita, sunt sigur ca nu era nevoie ca statul sa plateasca atat de mult pentru o recrutare", a spus specialistul pentru Ziare.com. "Nu stiu de ce era necesar ca statul sa caute in 30 de tari. Insa, daca vor o cautare atat de extinsa, suma se justifica", a adaugat acesta.

Licitatia a fost lansata initial pe 23 decembrie anul trecut, insa ministerul nu a reusit atunci sa atraga companii internationale, fiind obligat sa relaxeze conditiile de participare. Astfel, a fost scazut nivelul minim al cifrei de afaceri individuale la 10 milioane de euro, dand si head-hunterilor locali posibilitatea de a participa.

Insa, chiar si in urma modificarii normelor de participare, nicio companie locala de recrutare nu a participat la cea mai recenta licitatie. "Aceste doua firme internationale foarte mari se pot asocia cu jucatori locali pentru a cauta manageri si in Romania", considera George Butunoiu.

Cand vom avea primul manager privat la o companie de stat? Cel mai devreme in vara, este de parere specialistul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#headhunter, #manageri privati la stat, #minister economie, #recrutare personal , #firma