Unde investesc expertii financiari?

Joi, 09 Octombrie 2008, ora 10:11
3330 citiri
Unde investesc expertii financiari?

In ce investesc intreprinzatorii intr-o perioada de criza financiara? Publicatia britanica The Times a vorbit cu mai multi experti financiari care au dezvaluit unde isi tin banii si mai ales ce fac cu ei in aceste vremuri tulburi.

Ei se impart in doua categorii: cei care isi tine bine banii in asteptarea unor vremuri mai bune si cei care investesc agresiv, stiind ca exista riscul sa piarda dar si sa castige masiv.

David Kauders, Kauders Portfolio Management

Kaunders sustine ca actuala criza financiara "se cocea" de mult timp, asa ca el si-a investit banii in bonuri ale trezoreriei americane si titluri de tezaur emise si garantate de catre guvernul britanic.

"M-am gandit ca se va ajunge rapid la o prabusire asa ca investesc in titluri de tezaur inca de dupa prabusirea bursei din 1987. Toata prosperitatea ultimilor 20 de ani a fost construita pe creditul usor de accesat si acum este timpul scadentei" avertizeaza el.

Hugh Hendry, Eclectica Asset Management

Hendry crede ca bursele vor ramane relativ nemiscate in urmatorii 15 ani si a investit in titluri de tezaur pe termen lung ale guvernului german - actiuni pe 30 de ani cu o dobanda de 4,5%.

"Piata a luat-o pe alturi de 10 ani si cred ca va merge tot asa pentru urmatorii 25 de ani. Daca nu vrei sa risti, titlurile de tezaur sunt singurele lucruri in care poti investi sigur. Eu primesc o dobanda minunata si nu risc nimic", explica el.

Darius McDermott, Chelsea Financial Services

McDermott cumpara aur, aceasta fiind investitia sigura catre care se indreapta toata lumea in momente de criza.

"Aurul repezinta in general o protectie buna impotriva caderii pietelor, si cu toate ca planul american de salvare a sistemului financiar va stabiliza pietele, economia va continua sa mearga prost", spune McDermott.

Aurul a atins un maxim de 1,030.80 dolari pe uncie la inceputul acestui an si 840 de dolari vinerea trecuta. Industria aurului se asteapta ca lingourile sa creasca pana la pretul de 958.6 dolari pana in noiembrie anul viitor.

David Schwartz, istoric al pietei bursiere

Schwartz isi protejeaza banii de cativa ani, tinandu-i bine intr-un depozit.

"Stau pe margine si astept, dar nu voi mai astepta mult pentru ca atunci cand piata incepe sa se miste, se va misca repede", crede el

Anthony Bolton, Fidelity

Investitorul, care a fost precaut in ultimii doi ani, a inceput sa cumpere in ultimele saptamani, punandu-si banii in fondurile pe care le-a manageriat in trecut: Special Situations si Global Special Situations, de la Fidelity. Intrucat industria financiara a fost prima care a picat, Bolton se asteapta ca aceasta sa fie si prima care isi revine. El mai investeste si in firme de media.

Robin Geffen, Neptune

Geffen si-a tot crescut expunerea pe pietele in dezvoltare, in special in Russia si China. Si-a dublat banii investiti in Rusia si si-a marit investitiile de la 8% la 12% in China.

"Piata tranzactioneaza la jumatate din media istorica dintre pret si castiguri. Este foarte ieftin pentru standardele pietelor emergente si pentru prorpiile standarde", spune el.

Peter Hargreaves, Hargreaves Lansdown

Hargreaves nu este un investitor tipic: 95% din portofoliul lui de investitii este in actiuni de 300 de milioane de lire sterline la compania care ii poarta numele, valorand 894 de milioane de lire sterline, cea mai mare firma de brokeraj din Marea Britanie. Actiunile au scazut cu 21% din octombrie 2007 incoace.

Maria Ionescu

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#investesc, #expertii, #financiari , #firma