Vodafone, amendata cu 7.000 de lei pentru "spam" pe mobil

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 16:27
2007 citiri
Vodafone, amendata cu 7.000 de lei pentru "spam" pe mobil

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat compania Vodafone Romania cu suma de 7.000 lei pentru nerespectarea prevederilor referitoare la trimiterea de mesaje comerciale.

Astfel, potrivit ANSPDCP, Vodafone Romania a primit o amenda in valoare de 7.000 de lei din partea autoritatii in urma constatarii savarsirii contraventiei de nerespectare a prevederilor referitoare la trimiterea de comunicari comerciale nesolicitate din Legea nr. 506/2004, care interzice efectuarea de comunicari comerciale prin utilizarea unor sisteme automate de operare, informeaza NewsIn.

De asemenea, legea stipuleaza ca transmiterea acestor mesaje nu necesita interventia unui operator uman prin fax ori prin posta electronica sau prin orice alta metoda care foloseste serviciile de comunicatii electronice destinate publicului, fara consimtamantul prealabil al destinatarului.

Potrivit datelor postate pe portalul ANSPDCP, institutia a efectuat o investigatie pe durata lunii februarie la compania Vodafone Romania, in urma unei plangeri prin care se semnala o posibila incalcare a dispozitiilor Legii nr. 677/2001. Conform acestei legi cel care a depus plangerea avea dreptul sa se opuna trimiterii prin SMS-uri a unor mesaje de catre compania Vodafone.

Cu toate acestea, compania i-a transmis clientului mesaje promotionale pe numarul de telefon mobil, desi la incheierea contractului isi exprimase dorinta de a nu primi astfel de mesaje.

In controlul realizat de Autoritatea nationala de supraveghere s-a constatat ca petentul isi exercitase si dreptul de opozitie prevazut de Legea nr. 677/2001, fata de primirea prin SMS-uri a respectivelor mesaje.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#amenda Vodafone Romania, #prelucrare date cu, #incalcare lege Vodafone , #firma