Ziare.com

Vodafone, amendata cu 7.000 de lei pentru "spam" pe mobil

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 16:27

   

Vodafone, amendata cu 7.000 de lei pentru "spam" pe mobil
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat compania Vodafone Romania cu suma de 7.000 lei pentru nerespectarea prevederilor referitoare la trimiterea de mesaje comerciale.

Astfel, potrivit ANSPDCP, Vodafone Romania a primit o amenda in valoare de 7.000 de lei din partea autoritatii in urma constatarii savarsirii contraventiei de nerespectare a prevederilor referitoare la trimiterea de comunicari comerciale nesolicitate din Legea nr. 506/2004, care interzice efectuarea de comunicari comerciale prin utilizarea unor sisteme automate de operare, informeaza NewsIn.

De asemenea, legea stipuleaza ca transmiterea acestor mesaje nu necesita interventia unui operator uman prin fax ori prin posta electronica sau prin orice alta metoda care foloseste serviciile de comunicatii electronice destinate publicului, fara consimtamantul prealabil al destinatarului.

Potrivit datelor postate pe portalul ANSPDCP, institutia a efectuat o investigatie pe durata lunii februarie la compania Vodafone Romania, in urma unei plangeri prin care se semnala o posibila incalcare a dispozitiilor Legii nr. 677/2001. Conform acestei legi cel care a depus plangerea avea dreptul sa se opuna trimiterii prin SMS-uri a unor mesaje de catre compania Vodafone.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Cu toate acestea, compania i-a transmis clientului mesaje promotionale pe numarul de telefon mobil, desi la incheierea contractului isi exprimase dorinta de a nu primi astfel de mesaje.

In controlul realizat de Autoritatea nationala de supraveghere s-a constatat ca petentul isi exercitase si dreptul de opozitie prevazut de Legea nr. 677/2001, fata de primirea prin SMS-uri a respectivelor mesaje.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1707 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor