Ziare.com

Zeci de mii de PFA si intreprinderi familiale risca radierea automata daca nu se conformeaza noilor reguli in doua saptamani

Joi, 03 Ianuarie 2019, ora 10:10

   

Zeci de mii de PFA si intreprinderi familiale risca radierea automata daca nu se conformeaza noilor reguli in doua saptamani
Pe 17 ianuarie 2019 va expira perioada de doi ani pe care persoanele fizice autorizate si intreprinderile familiale au avut-o la dispozitie pentru a-si reduce numarul de clase de activitati prevazute de codul CAEN si pe cel al angajatilor, ca urmare a intrarii in vigoare a Legii nr. 182/2016, riscand in caz contrar radierea.

Astfel, peste 30.700 de PFA si aproape 12.500 de intreprinderi familiale ar putea sa fie radiate automat din 19 martie de catre Oficiul Registrului Comertului, daca nu se conformeaza noilor reguli, care sunt valabile din 16 ianuarie 2017, informeaza Profit.ro.

Potrivit noii legislatii, o persoana fizica autorizata va putea avea in obiectul de activitate cel mult 5 clase de activitati prevazute de codul CAEN si isi va putea desfasura activitatea impreuna cu cel mult trei persoane, angajate cu contract individual de munca.

In acelasi timp, intreprinzatorii persoane fizice, titulari ai unei intreprinderi individuale, vor putea avea in obiectul de activitate pana la 10 clase de activitati prevazute de codul CAEN si vor putea angaja cel mult 8 salariati.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Antreprenorii care nu vor sa renunte la anumte activitati pot trece pe societate cu raspundere limitata (SRL).

Lista persoanelor fizice autorizate si a intreprinderilor individuale care nu si-au indeplinit obligatia de modificare a obiectului de activitate poate fi gasita pe site-ul Oficiului National al Registrului Comertului.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6002 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor