ANAF a publicat lista datornicilor: CFR critica dur Fiscul

Joi, 05 Mai 2016, ora 10:30
5244 citiri
ANAF a publicat lista datornicilor: CFR critica dur Fiscul
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania de stat CFR Calatori nu e deloc multumita de faptul ca apare cu o suma uriasa pe lista datornicilor publicata de curand de ANAF. Operatorul feroviar sustine ca nu are restante la bugetul de stat si cere remedierea situatiei.

E vorba de o creanta in valoare de aproape 11 milioane de lei.

Potrivit datelor Fiscului, publicate marti, CFR Calatori figura la 31 martie cu restante de aproape 5,65 milioane de lei la bugetul de stat si 5,22 milioane de lei la bugetul de pensii.

In replica, conducerea companiei a transmis, intr-un comunicat remis joi Ziare.com, ca datoria trebuie stearsa din lista Fiscului, avand in vedere ca va fi compensata cu rambursarea de TVA.

ANAF a publicat lista datornicilor - Care sunt companiile cu restante la stat (Video)

Potrivit operatorului feroviar, ANAF a comunicat companiei, in cursul lunii aprilie, prin mai multe documente transmise oficial ca nu inregistreaza obligatii fiscale restante la bugetul de stat si la bugetul asigurarilor sociale de stat, intrucat acestea sunt solicitate la compensare cu TVA de recuperat in valoare de aproximativ 10,8 milioane de lei, suma cu care figureaza in lista datornicilor.

"Astfel, ANAF are in lucru cererea de compensare a CFR Calatori inregistrata pe 25 martie pentru luna februarie. Aceasta compensare reprezinta TVA-ul de recuperat de catre CFR Calatori de la ANAF in suma de chiar 10,8 milioane de lei, cifra din lista ANAF", a mentionat conducerea CFR Calatori.

"Avand in vedere cele de mai sus, CFR Calatori a solicitat oficial ANAF rectificarea listei, primind asigurari ca situatia va fi remediata", potrivit sursei citate.

Lista datornicilor publicata de ANAF: Auchan da explicatii legate de restantele la bugetul de stat

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#CFR lista datornici ANAF, #CFR lista neagra ANAF, #lista datornici ANAF, #lista neagra ANAF , #firme cu datorii