Ziare.com

Predoiu: Interdictia de a aplica sechestru pe actiunile statului, conforma cu CEDO

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 21:06

   

Predoiu: Interdictia de a aplica sechestru pe actiunile statului, conforma cu CEDO
Proiectul de lege potrivit caruia creditorii nu mai pot declansa procedura de executare silita sau sechestru asigurator asupra actiunilor detinute de stat la companiile nationala este in concordanta cu practica CEDO, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

Predoiu a afirmat ca aceasta solutie se afla in discutii, asigurand ca esalonarea sau amanarea punerii in executare a unor tipuri executorii se regasesc si in practica si in legislatia altor state membre UE, potrivit Romania Libera.

Proiectul de lege initiat de Ministerul Finantelor presupune ca Guvernul va institui o perioada de cinci ani in care creditorii statului nu vor mai putea declansa procedura de executare silita sau de sechestru asigurator asupra actiunilor la diverse companii nationale, printre care si CEC si Eximbank, in care nici statul nu mai poate garanta credite cu astfel de actiuni.

Interdictia este justificata de Guvern prin "fragilitatea economiei romanesti" in contextul crizei economice, prin impunerea mentinerii stabilitatii functionale a companiilor din domenii strategice ale economiei nationale si a predictibilitatii bugetului de stat pentru plata salariilor, serviciilor medicale si educationale.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2121 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Va Rog ... Indrazniti ...

Nu e vorba de Presedinte, Guvern, Ministrii, actuali sau fosti demnitari si parlamentari, barfa politica sau de aiurea ... si nici-un comentariu inca la ora 7:45 !? ... pana si aici se vede cat de bine sunt prtegatiti romanii pe filiera Spiru Haret, Petere Andrei, Dimitrie Cantemir si alti domni si voievozi ... asa comentatori, asa popor ...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor