Piata mondiala a produselor ecologice a crescut cu 11% in 2008

Marti, 24 Februarie 2009, ora 20:48
1323 citiri
Piata mondiala a produselor ecologice a crescut cu 11% in 2008
Foto: Arhiva

Piata mondiala a produselor ecologice a crescut cu circa 11%, in 2008, fata de anul precedent, la peste 46 miliarde de dolari, datorita cresterii interesului pentru mediul inconjurator si pentru sanatate al consumatorilor din tarile dezvoltate.

"Piata mondiala a produselor ecologice s-a dezvoltat intr-un ritm sustinut urcand de la 13 miliarde de dolari in 1998, la 33 de miliarde de dolari in 2005.

In anul 2008 piata mondiala a produselor ecologice a crescut cu circa cinci miliarde de dolari si a ajuns la o valoare globala de peste 46 miliarde de dolari, datorita cresterii interesului pentru mediul inconjurator si pentru sanatate al consumatorilor din tarile dezvoltate", se explica in comunicatul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), citat de NewsIn.

Totodata, in comunicat se mai arata ca, in perioada 19-22 februarie 2009, Romania a participat pentru a treia oara la Targul International de produse agroalimentare ecologice BioFach 2009, de la Nurenberg, cu 12 firme romanesti. Potrivit datelor furnizate de minister, Romania a participat la manifestare cu un pavilion de 110 m.p, organizat cu spijinul Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri (MIMMCMA), in colaborare cu Federatia Nationala pentru Agricultura Ecologica.

Firmele romanesti au prezentat, in premiera, produse procesate din samanta de canepa, din soia si din carne de melc. De asemenea, la targ, au fost expuse produse ecologice precum cereale, oleaginoase si proteice, miere, produse apicole (polen, propolis, laptisor de matca), precum si fructe, ciuperci de padure congelate, plante medicinale, ceaiuri, fructe uscate, faina, paste.

"Pentru promovarea Romaniei si produsele ecologice romanesti, pe durata desfasurarii targului specialistii MAPDR si ai MIMMCMA au oferit informatii vizitatorilor, insotite de pliante, ghiduri, harti, prospecte, precum si CD-uri referitoare la activitatea firmelor participante", se arata in comunicat.

Expozitia internationala BioFach a cuprins standuri din 78 de tari. Si-au expus produsele un numar de 3.000 de firme, cele mai reprezentative tari participante fiind Germania (935 firme), Italia (392 firme), Spania (204 firme), Franta (176 firme) si Austria (111 firme) si a atras un numar de 50.000 de vizitatori pe durata desfasurarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#produse ecologice, #piata mondiala, #crestere , #firme cu datorii