Din culisele unei agentii imobiliare: cum te adaptezi noilor trenduri ale pietei

Advertorial
Marti, 10 Mai 2016, ora 09:00
19308 citiri
Din culisele unei agentii imobiliare: cum te adaptezi noilor trenduri ale pietei

Consultanti specializati in noile tehnologii, programe de gestionare a bazelor de date, softuri pentru realizarea de randari 3D - agentiile imobiliare sunt obligate sa se reinventeze continuu pentru a se adapta noilor trenduri din piata si cerintelor clientilor, pentru a putea oferi un pachet complet de servicii.

"Cu mult inainte de a lansa Archstone Homes, mi-am dorit sa oferim un serviciu nou, atat prin complexitate cat si prin calitate. Asa cum am mai spus, in piata imobiliara din Romania exista mult potential de dezvoltare, atat a proiectelor cat si a serviciilor. Ceea ce aduce de la sine necesitatea reinventarii si dezvoltari continue a serviciilor pe care agentiile imobiliare le ofera", povesteste intr-un interviu Eduard Ancuta, managerul fara astampar al ASH.

Am spus fara astampar pentru ca in agentia ASH fiecare saptamana pare ca aduce o noutate.

Din punct de vedere business, cine nu inoveaza, cine nu aduce noutate si valoare adaugata, cred ca poate spera maxim la supravietuire, nicicum la succes si recunoastere. Este importanta vizunea, dar si curajul de a implementa, de a aduce visul in realitate, este la fel de important.

Cum ati rezuma ceea ce inseamna ASH pentru piata imobiliara?

Pentru moment ASH inseamana o noua agentie pe piata imobiliara. Nu putem avea pretentia ca am influentat piata, ca am schimbat obiceiurile acesteia, functionam in Romania de cateva luni.

Avem insa planuri mari, am promis ca vom face niste lucruri si ne tinem de cuvant. Dorim sa livram servicii de calitate catre nisa formata din micii proprietari si cei care cumpara sau inchiriaza de la acestia.

Mai clar, ce inseamna servicii de calitate? Care ar fi noutatea?

Inseamna ca aducem calitatea si abordarea serviciilor imobiliare premium in sfera micilor tranzactii, prin oferirea unor servicii profesioniste si complete:

  1. Serviciul de inchiriere pune in prima plan inventarierea produselor, care ar trebui mereu facuta de catre o terta parte (in orice domeniu), si nu de proprietar.
  2. Serviciul de finantare pentru chiriasi, in parteneriat cu o banca privata.
  3. Asistenta completa la vanzare-cumparare, inclusiv in domeniul bancar, cu indrumarea posibilului cumparator in procesul de obtinere al unui credit imobiliar sau prin programul Prima Casa.
  4. Serviciul de Property Management, disponibil acum micilor proprietari.

Vorbeati despre softuri, randari, platforme internationale. Despre ce servicii este vorba, care sunt noutatile?

Inovatia este importanta in orice domeniu, de aceea incercam permanent sa livram servicii bazate pe noi tehnologii, sa folosim progresul in ajutorul nostru.

Am lansat, chiar saptamana trecuta, un serviciu nou pentru toti romanii care doresc sa mearga la munca sau la studii in Londra (UK).

In multe dintre cazuri, aceste persoane vor fi nevoite sa stea cazate la hotel sau pe la rude si prieteni mai mult decat planuisera, situatie ce duce la costuri mai mari. Este valabil si pentru cei care vin din UK sa lucreze aici, ca expati, sau pentru studenti.

Asadar, impreuna cu partenerii nostri, ASH UK, vom incerca sa facem toate demersurile necesare pentru a le oferi acestora sansa sa-si gaseasca locuinta din timp.

Efervescenta pietei imobiliare din Romania precum si randamentele mari o fac sa fie foarte interesanta pentru investitorii straini.

Ajungem astfel la cea de-a doua noutate, care este in curs de implementare si ii priveste pe investitori. Am pus bazele unui parteneriat cu una dintre cele mai importante platforme investitionale, http://www.rightmove.co.uk/.

Am inceput deja sa listam produse imobiliare din Romania, care vor fi vizibile pentru investitorii din toata lumea.

Un alt serviciu, extrem de util pentru cei care vor sa cumpere o noua locuinta, este un soft care permite realizarea de randari 3D ale unei camere. Va fi dispnibil in maxim doua saptamani.

Ne-am lovit de multe ori de situatia in care un potential cumparator se uita la peretii goi ai unei camere si se intreaba daca nu e prea mica, prea mare, daca are loc sifonierul de la parinti sau masa pe care tocmai si-a cumparat-o.

Unele persoane nu isi pot imagina rezultatul final pana nu vad cateva imagini / simulari, ideal randari 3D. Cei mai multi incep sa masoare cu ruleta, sa deseneze... altii apleaza la specialisti, decoratori care sa faca treaba in locul lor.

Noi am gasit o varianta de mijloc, eficienta si foarte usor de folosit. Este vorba de un soft care genereaza randari 3D ale spatiului, pornind de la o poza.

Avantajele sunt multiple:

  • In primul rand, costul pentru realizarea unei randari este aproape de 10 ori mai mic decat una realizata de un specialist. Nu mai vorbesc de durata, in cateva ore o poti avea.
  • Este usor de folosit, amuzant, realist si foarte fun pentru o familie tanara care vrea sa isi creeze viitrul camin dupa dorintele proprii
  • Bogatia si realismul bazei de date. In curand vom adauga in baza de date si cataloagele Ikea
  • Usurinta in folosire (are oricum si asistenta online, in plus de tutoriale video)
  • Nu necesita instalare

Cum functioneaza? Foarte simplu:

  • Pasul 1: Faceti o poza a camerei, care sa cuprinda minim 2 pereti verticali, tavan si podea
  • Pasul 2: Incarcati poza in soft
  • Pasul 3: Incepeti sa adaugati mobilier pana gasiti formula care va place cel mai mult.
  • Pasul 4: Salvati poza si plecati la cumparaturi...

Iar ca hint, ideal este sa faceti poze in diferite momente ale zilei. In functie de cum este luminata camera, s-ar putea sa ganditi variante diferite de mobilare.

Cum spuneam, softul va fi disponibil in maxim doua saptamani.

Totul pare foarte simplu.

De cele mai multe ori este, daca stapanesti toti pasii. Iar cand demersurile sunt mai dificile, suntem oricum aici pentru asistenta.

Ii incurajam pe toti cei interesati, de oricare dintre serviciile noastre, sa intre pe site (http://www.archstonehomes.ro/), unde au mai multe detalii, si mai ales sa ne sune daca au nelamuri. Sau sa dea un Like paginii noastre de Facebook, pentru a fi permanent la curent cu noutatile noastre, inclusiv cu lansarea soft-ului Smart-deco3D.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#Archstone Homes imobiliare, #simulare mobilare apartament, #chirie Londra , #firme imobiliare