Stimularea unui trai urban, altfel! Cu 75% spatii libere si verzi, Atria Urban Resort creste copaci si calitatea vietii

Advertorial
Vineri, 22 Mai 2020, ora 09:00
17414 citiri
Stimularea unui trai urban, altfel! Cu 75% spatii libere si verzi, Atria Urban Resort creste copaci si calitatea vietii
Foto: atriaresort.ro

La nivel global se estimeaza ca in pana in 2050 procentul de oameni ce vor trai in arii urbane va creste de la 46,6% la 69,6%. Urbanizarea excesiva scade calitatea vietii punandu-ne in pozitia de a trai intr-un climat mai poluat si mai stresant.

Studiile arata ca zonele urbane cu spatii verzi imbunatatesc semnificativ starea de bine prin:

- reducerea nivelului de zgomot;

- imbunatatirea calitatii aerului;

- zone umbrite pentru confort termic;

- stare de sanatate mai buna.

Sursa: www.atriaresort.ro - Faza 1 a complexului rezidential Atria Urban Resort

In Atria Urban Resort spatiul deschis si verde reprezinta 75% din suprafata totala a ansamblului rezidential.

Acesta a fost gandit de o echipa iscusita de ingineri, arhitecti, peisagisti, urbanisti si ilustratori astfel incat cladirile sa aiba proportiile corecte, sa existe spatii mari intre ele si sa cuprinda si un plan peisagistic unitar, cu numeroase spatii verzi si piscine.

Spatiile verzi reprezinta un intreg ecosistem care cuprinde plante precum magnolii, dar si diferiti arbori si copaci seculari, printre care se numara copacul de Matase Persan, frasinul, Arborele Pagodelor sau Tulipanul, o specie rar intalnita in Romania, cu flori asemanatoare lalelelor.

De asemenea, mai exista garduri vii si mai multe pergole pentru plantele urcatoare Glicina (Salcamul Japonez sau Wisteria Floribunda).

Pe langa toate acestea fiecare etapa a ansamblului este dotata cu o piscina ce transforma complexul intr-o destinatie cu iz de vacanta.

Copacii umbrosi, distanta mare dintre cladiri si nu in ultimul rand piscina, au prins viata din dorinta de a imbunatati calitatea vietii de zi cu zi.

In cazul in care vrei sa descoperi si alte spatii verzi din imprejurimi poti merge in parcurile din proximitate: Parcul Bazilescu, Parcul Dendrologic Chitila, Parcul Herastrau, Domeniul Mogosoaia si Clubul Sportiv Chitila.

Interesul oamenilor de stiinta catre importanta spatiilor verzi pentru sanatate a crescut si iata cateva din descoperirile acestora:

- proximitatea spatiilor verzi scade nivelul de cortizol si reduce nivelul de stres;

- creste tendinta umana de a crea legaturi sociale;

- copiii se pot dezvolta armonios;

- 27% din cazurile de depresie ar fi prevenite prin petrecerea a 5 ore pe saptamana in natura;

- un studiu facut pe aprox 900.000 persoane arata ca acei copii ce cresc in zone cu foarte putin spatiu verde au un risc cu 55% mai mare in comparatie cu restul in a dezvolta boli psihiatrice, independent de alti facturi de risc.

- cresterea sperantei de viata pentru oamenii ce au acces la spatiu verde;

- cresterea starii de bine generale.

Atria Urban Resort este un complex situat in nord-vestul cartierului Bucurestii Noi, pe Soseaua Chitilei, in vecinatatea Lacului Straulesti.

Acesta ofera locuitorilor posibilitatea de a se muta intr-o zona cu o densitate mai mica, un complex diferit si echilibrat, care imbina confortul si siguranta cu spatiile verzi, gradinile interioare, locurile de parcare si arhitectura bine structurata.

Cum facilitatile si accesul sunt importante este bine de stiut ca:

- institutiile de invatamant de stat sau private sunt in raza a cinci km distanta de complex;

- accesul in complexul Atria Urban Resort se face din Soseaua Chitilei si Strada Aeroportului, pe viitor;

- transportul public este usor accesibil, liniile 422, 476 si 469 opresc in fata ansamblului si linia 112 are cap de linie la Mall Colosseum, la numai 700m distanta; Mai este si trenul la 10 minute de mers pe jos si care te duce in Gara de Nord, tot in 10 minute!

- terminalul Multimodal este la 3.5 km de complex si parcarea este gratuita pentru cei care achizitioneaza abonamente lunare de la Metrorex. Statia de metrou Straulesti, pe magistrala M4, este legata de parcarea noua si are trotuare si scari rulante.

In ceea ce priveste apartamentele finalizate din Faza 1 care au fost date in folosinta la inceputul anului acesta, in stocul disponibil la vanzare exista apartamente de doua camere, cu preturi incepand de la 62.000 euro + 5% TVA si apartamente de trei camere cu preturi incepand de la 76.000 euro + TVA 5%.

Faza 1 cuprinde un numar de 160 de apartamente cu studiouri, 2 si 3 camere finisate la cheie, 90% dintre acestea sunt deja achizitionate.

Atria Urban Resort se extinde. Faza a doua a ansamblului care totalizeaza 398 apartamente este acum in constructie. Aceasta cuprinde intreg mixul de apartamente de la studiouri, 2, 3 camere si ajungand pana la 4 camere.

Totodata, Faza 2 vine cu 40 de apartamente cu gradini private.

Aici iti poti crea propriile tale momente de bucurie pe care o gradina o poate aduce tie si familiei tale.

Vino acum si beneficiaza de preturile promotionale de lansare a Fazei 2 incepand de la 49.350 euro + 5% TVA.

In cazul in care zona de nord a Bucurestiului este pe placul tau te asteptam sa pasesti in ansamblul rezidential creat cu simt de raspundere pentru ca tu sa te bucuri de o experienta ce dureaza o viata!

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Atria Urban Resort, #Atria Urban Resort complex rezidential , #firme imobiliare