Benzinariile Agip din Romania isi schimba denumirea in Eni

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 12:43
5121 citiri
Benzinariile Agip din Romania isi schimba denumirea in Eni

Cele 38 de benzinarii Agip din Romania isi vor schimba imaginea, urmand sa fie redenumite Eni, dupa numele grupului italian Eni din care fac parte.

Firma va investi, in prima faza, circa 250.000 euro, pentru schimbarea numelui benzinariilor, a declarat directorul general al companiei, Nicola Meuli. Schimbarea intervine in contextul in care Agip Romania SA si-a schimbat din februarie denumirea in Eni Romania SRL.

"Din acest an vom demara procesul de rebranduire a benzinariilor, care este posibil sa continue si anul viitor. Este o operatiune la nivel global a grupului, care presupune schimbarea numelui tuturor celor aproape 6.000 de benzinarii din Europa (dintre care 4.400 sunt in Italia, n.r.), dar si a subsidiarelor locale ale grupului Eni", a declarat Nicola Meuli.

Compania petroliera Eni Romania (fosta Agip Romania) vrea sa deschida patru benzinarii in acest an, printr-o investitie de circa 4 milioane euro, astfel incat pana la sfarsitul lui 2010 sa ajunga la o retea de 42 de benzinarii.

Directorul Eni Romania a adaugat ca vanzarile de carburanti ale companiei au sporit cu 9% in primul trimestru al acestui an, fata de perioada similara a anului trecut.

Eni Romania SRL este membra a Grupului Eni S.p.A. din Italia, unul dintre cele mai importante grupuri energetice din lume. Eni activeaza in peste 77 de tari si are circa 78.000 angajati, in domeniile petrol si gaze, productie si vanzare de electricitate, petrochimie, servicii de proiectare si contructii tehnologice pentru exploatarea zacamintelor de petrol.

Eni si-a inceput activitatea in Romania in 1995 sub denumirea de Agip Romania si activeaza in domeniul distributiei de carburanti (benzina si motorina), GPL si lubrifianti. Compania detine in Romania 38 de benzinarii. Eni Romania SRL are 220 de angajati si in 2009 a inregistrat vanzari nete de 320 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#benzinarii Agip, #benzinarii Eni, #Agip schimba numele , #francize romania