Ce francize noi vin in Romania in anul 2011?

Luni, 14 Februarie 2011, ora 09:17
4972 citiri
Ce francize noi vin in Romania in anul 2011?

Francizorii din America, Turcia, Italia sau Bulgaria incep sa descopere piata romaneasca, fiind atrasi de domenii precum servicii, turism, retail si fast-food. In prezent, Romania este o tinta investitionala a mai mult de 10 branduri de notorietate mondiala.

"In prezent se pot regasi pe piata romaneasca peste 490 de retele de francize, urmand ca in 2011 peste 10 noi branduri sa intre in Romania in domeniile retail, hotelier, servicii si fast-food", au declarat reprezentantii companiei Thinkbig International, specializata in consultanta de afaceri tip franciza, pentru Adevarul.

Pana la sfarsitul lui 2011 in Romania vor veni francize precum Subway (lant de restaurante cu produse ca sandviciuri si salate), ERA (brokeraj imobiliar rezidential), C House Coffee Shop (cafenele premium) sau Happy Bar and Grill.

In domeniul turismului, in tara noastra vor veni brandurile Doubletree si Hampton, iar in domeniul serviciilor se va remarca brandul T-BEKS (spalare fara apa a autovehiculelor).

In ceea ce priveste marca Subway, aceasta a aparut mai intai ca o afacere a doi tineri adolescenti din SUA, care, cu un imprumut de 1.000 de dolari, au facut un mic magazin de sandviciuri, de la care sperau sa le aduca venituri suficiente pentru a-si plati studiile. Ulterior, fondatorii au schimbat numele companiei in Subway si au inceput procesul de francizare, in 1974, oferind o alternativa proaspata la restaurantele fast-food.

Acum, Subway se numara pintre cele mai mari lanturi de restaurante cu sandviciuri din lume, avand peste 34.000 de unitati in franciza, in 95 de tari.

O alta franciza care vine pe piata romaneasca este T-BEKS, specializata in ingrijirea si spalarea de masini cu ajutorul nanotehnologiei. Aceasta furnizeaza o solutie de curatare fara apa, iar economisirea apei reduce substantial costurile afacerii.

Printre celelalte francize anuntate de specialistii de la Thinkbig International se mai numara Mr. Kumpir, ministanduri la care se prepara cartofi copti cu toppinguri, si Chilli Pizza, un lant de restaurante cu potential de crestere rapida.

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: Ziare.com