Romanii prefera sa-si petreaca vacanta de Paste in tara

Miercuri, 26 Martie 2008, ora 15:58
1542 citiri
Romanii prefera sa-si petreaca vacanta de Paste in tara

Distanta mica dintre Paste si sarbatoarea de 1 Mai va determina o crestere de 35% a numarului de turisti romani care vor merge pe litoral in aceasta perioada, pana la circa 20.000 de persoane, iar numarul turistilor care raman in tara va fi mai mare decat al celor care pleaca in strainatate, conform DailyBusiness.

Anul acesta, 80.000 de turisti romani vor alege sa-si petreaca sarbatorile de Paste in tara, in timp ce 30.000-35.000 de persoane vor opta pentru destinatii din strainatate, a estimat Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

"Pe primul loc in topul preferintelor romanilor pentru petrecerea concediului in perioada Pastelui (27-29 aprilie 2008 - n.r.) va fi litoralul", a declarat Badulescu.

Anul acesta, inca de la inceputul lunii aprilie vor fi deschise circa 30 de hoteluri pe litoral cu ocazia summit-ului NATO desfasurat in zilele de 2-4 aprilie, hoteluri care cel mai probabil vor ramane deschise toata luna aprilie.

"Anul trecut, circa 4.000 de turisti au preferat litoralul din Romania de Paste, iar aproximativ 12.000 au venit de 1 Mai. In 2008 cu siguranta se va inregistra o crestere, in special pentru ca aceste doua sarbatori sunt apropiate", a spus Corina Martin, presedintele Asociatiei de Promovare Litoral.

O alta preferinta a romanilor in materie de vacante de Paste sunt pensiunile agroturistice.

Nu se poate inca estima un numar al turistilor romani care vor veni in perioada Pastelui la pensiunile agroturistice din Romania. Cei mai multi vizitatori vor fi turisti romani, atrasi de obiceiurile si traditiile care inca se mai pastreaza in zone ca Bucovina si Maramures, au declarat repezentantii Asociatiei Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

O alta zona vizata este cea de la poalele Ceahlaului. "Pentru zona Neamt, am prezentat ofertele si pana in prezent am inregistrat o singura cerere, dar estimam ca anul acesta numarul turistilor romani va fi in crestere fata de 2007", a declarat Lucia Muj, reprezentant ANTREC, filiala Neamt.

Reprezentantii ANTREC apreciaza ca din punct de vedere al turistilor straini, cele mai multe cereri vor veni din vestul Europei si ca acesti turisti vor prefera satele din Transilvania.

Bulgaria a fost devansata in topul preferintelor turistilor romani de Grecia, unde de Paste si 1 Mai vor pleca 12-13.000 de turisti romani.

In 2008, Bulgaria va atrage de Paste si 1 Mai doar circa 10.000 de romani. Reprezentantii agentiilor de turism au precizat ca in general romanii prefera sa petreaca sarbatorile de Paste in tara, iar daca pleaca in strainatate aleg destinatii crestine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#vacanta, #paste, #mare, #Grecia, #Bulgaria , #francize romania