5 lucruri pe care nu le stiai despre administrarea unui restaurant

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 09:00
8291 citiri
5 lucruri pe care nu le stiai despre administrarea unui restaurant
Foto: Hartarestaurantebucuresti.ro

Consideri ca luand masa la restaurant in fiecare seara si urmarind toate episoadele din MasterChef iti ofera o viziune mai buna asupra modului in care se administreaza un restaurant? Ei bine, mai gandeste-te o data: detinerea unui restaurant este o treaba extrem de serioasa si complicata.

Desi concurenta acerba si mediul de afaceri nefavorabil nu reprezinta o noutate, ai putea sa fi surprins la aflarea factorilor care influenteaza in mod direct succesul unei astfel de business. Hartarestaurante.ro iti prezinta 5 lucruri pe care nu le stiai despre administrarea unui restaurant, lucruri care pot garanta reusita afacerii.

Proprietarii de restaurante sunt mai inainte de toate oameni de afaceri.

Deschiderea unui restaurant nu ofera garantia unui profit. Intelegerea bilantului si stapanirea unor cunostinte vaste de management sunt esentiale. O alta greseala pe care majoritatea incepatorilor o fac este sa nu cunoasca totalitatea costurilor pe care le implica deschiderea localului sau cantitatea de munca necesara. Administrarea unui restaurant este mult mai solicitanta si mai epuizanta decat un job normal unde te poti baza pe un program fix, sarcini predeterminate si un venit stabil. Sa te ocupi de un astfel de local presupune implicare totala si consecventa in toate laturile acestei afaceri complexe.

Jonglarea a doua sau mai multe restaurante poate fi extrem de dificila.

Atunci cand vrei sa administrezi corect fiecare restaurant de care te ocupi si sa oferi acelasi nivel de calitate clientilor tai, deschiderea celui de-al doilea local se poate transforma intr-o misiune deosebit de complexa. Acest lucru presupune sa stii cum sa-ti imparti timpul si atentia in doua directii diferite, si de multe ori nu apuci sa te ocupi de toate detaliile necesare unei bune functionari. Iar pentru un numar de cel putin trei restaurante este necesara angajarea unor manageri capabili care sa inteleaga filozofia companiei si sa se identifice cu aceasta. Totul trebuie standardizat, altfel produsele si serviciile oferite vor fi de calitate sesizabil diferita si in timp acest lucru va afecta imaginea firmei.

Celebritatea unui restaurant incepe cu un plan bine pus la punct.

Cei care vor sa devina bucatari in propriul restaurant, dar nu intentioneaza sa urmeze un curs culinar ar trebui sa-si revizuiasca aceasta hotarare. Fiecare pas facut este decisiv pentru evolutia lor profesionala. Acest lucru inseamna sa fie dispusi sa inceapa de jos, sa invete de la un bucatar chef renumit. Este important sa gaseasca un model din industrie alaturi de care sa evolueze din punct de vedere profesional.

Servirea inseamna totul.

Scopul unui restaurant este acela de a oferi clientilor sai o masa delicioasa si relaxanta. Unul dintre cele mai importante lucruri pentru a atinge acest scop este servirea. Servirea este la fel de importanta ca si mancarea. Indiferent cat de buna ar fi mancarea, daca servirea lasa de dorit oamenii nu vor reveni.

Local si durabil nu reprezinta intotdeauna o alegere practica.

Folosirea ingredientelor furnizate direct de producatori si excluderea intermediarilor din procesul de obtinere a alimentelor necesare nu este intotdeauna o optiune la indemana. Exista o stransa legatura intre mancare de cea mai buna calitate si ceea ce clientul percepe ca fiind un pret rezonabil; la fel cum exista un echilibru perfect intre a oferi cele mai bune produse culinare si a te mentine pe piata.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#ghid aministrare restaurant, #administrare restaurant, #afacere restaurante , #ghid afaceri