7 avantaje ca sa iti deschizi o afacere in familie

Sambata, 23 Octombrie 2010, ora 11:49
5585 citiri
7 avantaje ca sa iti deschizi o afacere in familie
Foto: stuff.co.nz

Afacerile in familie au provocarile lor si de aceea multe persoane ezita la inceput daca sa demareze sau nu un astfel de business.

Studiile au aratat insa ca o afacere care creste in familie are mai multe sanse de reusita decat una la care actionarii sunt niste straini.

De aceea, daca simtiti ca puteti face ceva impreuna cu membrii familiei, atunci trebuie sa aveti curaj. Pentru a intelege acest lucru Open Forum va arata cateva avantaje.

1. Viteza de lucru. Intr-o afacere de familie, nu te poti gandi la ceva care este in interesul acesteia de dimineata si sa incepi lucrul la respectiva problema dupa-amiaza. La urma urmei, familia este o echipa "naturala". Daca vrei sa iti cresti afacerea pe piata de care apartine, viteza de lucru este totul.

2. Solidaritatea. Sa respecti o ordine de zi la birou ar putea sa fie o politica dura. Dar atunci cand obiectivul este de a ajuta afacerea familiei, "batalia" se diminueaza. O astfel de firma se misca mult mai repede decat companiile care trebuie sa treaca printr-un proces de lucru mai mult politizat.

3. Mostenirea abilitatilor. Unii dintre noi sunt nascuti cu abilitati antreprenoriale, atat de necesare asumarii riscurilor, asa ca exista mari sanse ca aceste abilitati sa le mosteneasca si copiii.

Cand copiii absorb competentele de care au nevoie pentru a reusi, atunci si afacerea merge bine. Un alt avantaj este ca acesti copii urmaresc, de mici, afacerea in cauza, iar atunci cand ajung sa lucreze in numele familiei, stiu ce au de facut.

4. Autenticitatea. Familia este locul unde poti lasa lucrurile si imaginatia sa zboare. Uneori, membrii familiei te pot lasa sa fii mult mai emotional, inclusiv atunci cand vine vorba de afaceri, ceea ce presupune mai multa implicare si deci mai multe rezultate. Abilitatea de a fi fara frica si cinstit poate ajuta ca o afacere de familie sa prospere.

5. Increderea. Este esentiala in toate afacerile, dar mai ales asa intr-o afacere unde secretele comerciale sunt de tipul "implica-te sau renunta". Pentru ca in general exista un nivel foarte ridicat de incredere intre membrii familiei, ei pot vorbi foarte liber si deschis in ceea ce priveste afacerea.

6. Controlul. Afacerile controleaza soarta membrilor familiei. La randul lor, membrii familiei pot controla mai bine afacerea pentru ca au acelasi scop: succesul. Insa toti membrii familiei trebuie sa accepte autoritatea si controlul liderului lor-capul familiei si capul afacerii.

7. Ingeniozitatea. Companiile pot pierde avantajul lor competitiv atunci cand liderii pierd contactul cu cei mai tineri dintre consumatori. O afacere de familie inteligenta pastreaza intotdeauna contactul cu urmatoarea generatie de consumatori prin intermediul membrilor mai tineri ai familiei.

Un exemplu in acest sens ar fi faptul ca tinerii sunt mai adaptati la capitolul retele sociale, asa ca ei pot ajuta la promovarea afacerii si in aceste medii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#afacere familie, #avantaje afacere familie , #ghid afaceri