Afacerea ta are probleme? Cum abordezi creditorii

Duminica, 23 Mai 2010, ora 08:14
2056 citiri
Afacerea ta are probleme? Cum abordezi creditorii

Daca iti vei trata creditorii prea mult timp ca pe bancheri, s-ar putea sa te trezesti ca devin furibunzi. Dar ce poti sa faci in momentul in care chiar nu ai bani?

Nu iti baga capul in nisip: distribuitorii, creditorii si administratiile financiare nu dispar. Trebuie sa ajungi la o intelegere cu ei, si repede. La mijloc sunt atat profilul tau de creditare, personal si de corporatie, dar si reputatia ta.

Angajatii tai sunt primii care aud ca distribuitorii nu au fost platiti. Rosii la fata, angajatii incep sa isi puna intrebari in legatura cu siguranta locului de munca. Cei mai buni dintre ei incep sa stearga praful de pe teancul de CV-uri. Intre timp, distribuitorii incep sa imprastie vorba la concurenta in ceea ce priveste obiceiurile tale de plata, iar concurenta de-abia asteapta sa auda asta.

10 elemente ale unui bun plan de afaceri

Vezi mai jos ce te sfatuieste Forbes sa faci in aceste conditii:

Pasul 1: Depinzand de dimensiunea companiei tale, programeaza o intalnire cu toti angajatii sau cu managementul superior si explica-le care sunt problemele financiare cu care se confrunta afacerea. Spune-le cum si cand se va rezolva totul.

Pune-ti angajatii sa trimita la contabilitate sau catre superiorii lor toate intrebarile pe care le au distribuitorii si asigura-te ca acestea vor primi raspunsuri competente.

Pasul 2: Contacteaza autoritatile financiare: daca esti demn de incredere, atunci iti va fi mai usor sa lucrezi cu statul. Pregateste un plan de afaceri si asigura-te ca daca exista vreo problema cu plata taxelor, responsabilii din partea statului vor fi contactati din timp.

6 miscari de afaceri total neinspirate

Pasul 3: Stabileste o intalnire fata in fata cu ofiterul tau de credit. Sa stii ca scoaterea ta din afaceri este ultimul lucru pe care si-l propune acesta - pana la urma, banca urmareste sa isi recupereze banii. Fii sigur totusi ca ai pregatit un plan pentru achitarea ratelor restante.

Pasul 4: Informeaza-ti creditorii in legatura cu situatia financiara, prin intermediul unei scrisori sau al unui e-mail. Ofera-le posibilitatea de a veni la o intalnire fata in fata sau macar fii sigur ca esti disponibil pentru o discutie detaliata la telefon. Pregateste un plan bun (vezi deja un tipar?) pentru a le asigura recuperarea investitiei.

Pasul 5: Contacteaza clientii mari si spune-le ce se intampla. Toata lumea intelege prin ce trec afacerile in aceste timpuri de criza. Si ultimul lucru pe care il vrei este ca clientii tai sa afle de la concurenta ca ai probleme.

Greseli pe care le poti face cand iti incepi propria afacere 2010-03-14

Pana la urma, disponibilitatea ta de a raspunde provocarilor spune multe despre companie si conducerea ei. Fii sincer si actioneaza din timp!

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#probleme financiare companii, #plan financiar afaceri, #creditare companii, #investitii companii , #ghid afaceri
Comentarii
Poza beto
beto
rank 1
afacerea mea nare nici o problema...