Cum masori progresul afacerii tale?

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 12:11
2348 citiri
Cum masori progresul afacerii tale?

Muncesti de cateva luni cate 20 de ore pe zi pentru noua ta afacere, ti-ai cheltuit ultimii bani, dar inca nu poti sa te lauzi cu rezultate. Investitorii - fara a mai mentiona echipa ta epuizata - incep sa creada ca trag la o caruta cu roti patrate?

Nu dispera. Forbes iti arata unde sa cauti dovezi tangibile de progres:

Un plan de afaceri documentat

Este greu sa construiesti o afacere fara sa ai un plan, la fel cum este greu sa construiesti o casa fara un proiect. Daca nu ai un plan, atunci apuca-te sa faci unul sau risti sa ramai fara niciun ban.

Cum stii ca ideea ta de afaceri e buna?

Obiective realiste si puncte de reper

Nu poti masura rezultatele daca nu ai un punct de reper. Pe de alta parte, daca obiectivele tale nu sunt realiste, daca iti creezi asteptari prea mari, vei arata foarte rau atunci cand le prezinti sau si mai rau, cand nu le atingi.

O echipa bine conturata

O afacere de succes incepe de multe ori co o singura persoana, dar nu se opreste acolo. Aduna cativa "locotenenti" buni, cu experienta in domeniu. O echipa de prieteni sau rude care lucreaza gratis in weekenduri nu va impresiona investitorii - in afara de cazul in care ei sunt investitorii tai.

Un prototip functional

Antreprenorii inteligenti stiu ca dezvoltarea produselor nu se termina niciodata. Acestea fiind spuse, cu cat incepi mai repede sa testezi ceva - orice - pe piata, cu atat mai bine. Defineste minimul de cerinte ale consumatorului pe care trebuie sa le satisfaci si creeaza un produs. Poate nu va fi un produs de succes, dar vei invata ceva cu fiecare incercare. Acesta este progresul.

O vanzare de buna credinta

Poti sa iti imparti gratuit produsul sau serviciul pentru o vreme, dar nu vei rezolva nimic pe termen lung pentru ca nu ai nicio idee despre cat este dispusa piata de desfacere sa plateasca. Consumatorii reali iti ofera feedback, nu doar ce vrei sa auzi. Fara sa ai venituri, investitorii tai vor ramane din randul prietenilor, al familiei sau al celor neexperimentati.

Afacerea ta are probleme? Cum abordezi creditorii

Proprietatea intelectuala

Inregistreaza patentul, marca si rezerva domeniul de Internet cu numele companiei tale. Lucrurile astea costa foarte putin dar aduc multe atunci cand ai nevoie sa convingi pe cineva ca progresezi. Tine minte ca proprietatea intelectuala este un element foarte important evaluarea unei afaceri aflate inca la inceput.

Investitie personala

Se mai numeste si "a-ti pune pielea la bataie". Investitorilor le place sa vada ca ai investit fonduri personale, la fel cum le place si ideea de equity. Daca nu pui la bataie propriile economii, de ce te-ar lasa investitorii sa le risti pe ale lor?

Statutul de expert

Recunoasterea progreselor tale de catre industrie - in presa, pe retelele de socializare sau printre organizatiile din domeniu - impresioneaza adeseori investitorii si creste numarul clientilor. Cum iti cresti notorietatea? Deschide un blog, participa la conferinte sau emite comunicate de presa despre industrie mai degraba decat despre produsul tau.

Daca ai bifat majoritatea ideilor de pe aceasta lista ar trebui sa demonstrezi nu doar ca ti se invart "rotitele", dar ca esti si cu picioarele pe pamant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#indici afacere, #plan afacere, #afaceri succes, #atragere investitii afacere , #ghid afaceri
Comentarii
Poza yulcode
yulcode
rank 3
Sunt convins ca asa au facut toti intreprinzatorii de succes din Romania